Ciorbiță de pui a la grec

AutorFarfuria Curcubeu
DificultateIntermediar

Acum că vremea începe să se schimbe și așteptăm toamna, revine și vremea ciorbelor. Vă propun această ciorbiță de pui cu multe legume, acrișoară și super gustoasă.

ShareSalvează
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 50 minute

Ingrediente:

Pentru ciorbiță
 800 gr Carne de pui grasă
 2 cepe
 2 morcovi
 2 ardei
 2 păstârnac
 1 țelină mică
 2 dovlecei
 Sare
 Boabe de piper
 1 Foaie de dafin
Pentru dresul ciorbei
 200 ml Smântână
 2 Gălbenușe
 Zeama de la 2 lămâie
 1 Legătură pătrunjel

Mod de preparare:

1

Spălăm bine carnea de pui și o punem la fiert în 3.5 litri de apă rece, împreună cu sarea, piperul și foaia de dafin.

2

Lăsăm carnea la fiert la foc mic aproximativ o oră timp în care o verificăm și adunăm spuma care se adună la suprafața apei.

3

Legumele le curățăm, le spălăm bine și le tăiem cubulețe. Le adăugăm în ciorbă odată ce carnea a dat un clocot. Lăsăm ciorba să mai fiarbă.

4

Când carnea și legumele s-au fiert, scoatem carnea de pui, o curățăm de pe os, o tăiem la rândul ei și o adăugăm înapoi în ciorbă și oprim focul.

5

Ne ocupăm de dresul ciorbei. Amestecăm smântâna, gălbenușurile și zeama de la o lămâie. Vom gusta ciorba ulterior și verificăm dacă dorim să fie mai acră.

6

După ce am amestecat bine, adăugăm peste smântână câte un polonic de ciorbă si amestecăm. Adăugăm zeamă de la ciorbiță până când smântâna se încălzește treptat. Altfel, odată ce adăugam smântâna în ciorbă, aceasta se va separa.

7

Odată ce amestecul de smântână s-a încălzit adăugăm peste ciorbiță și incorporăm.

8

La final punem și pătrunjelul tocat și servim ciorbița călduță, cu ardei iute sau salată de sfeclă.
Poftă bună!

Ingrediente

Pentru ciorbiță
 800 gr Carne de pui grasă
 2 cepe
 2 morcovi
 2 ardei
 2 păstârnac
 1 țelină mică
 2 dovlecei
 Sare
 Boabe de piper
 1 Foaie de dafin
Pentru dresul ciorbei
 200 ml Smântână
 2 Gălbenușe
 Zeama de la 2 lămâie
 1 Legătură pătrunjel

Indicații

1

Spălăm bine carnea de pui și o punem la fiert în 3.5 litri de apă rece, împreună cu sarea, piperul și foaia de dafin.

2

Lăsăm carnea la fiert la foc mic aproximativ o oră timp în care o verificăm și adunăm spuma care se adună la suprafața apei.

3

Legumele le curățăm, le spălăm bine și le tăiem cubulețe. Le adăugăm în ciorbă odată ce carnea a dat un clocot. Lăsăm ciorba să mai fiarbă.

4

Când carnea și legumele s-au fiert, scoatem carnea de pui, o curățăm de pe os, o tăiem la rândul ei și o adăugăm înapoi în ciorbă și oprim focul.

5

Ne ocupăm de dresul ciorbei. Amestecăm smântâna, gălbenușurile și zeama de la o lămâie. Vom gusta ciorba ulterior și verificăm dacă dorim să fie mai acră.

6

După ce am amestecat bine, adăugăm peste smântână câte un polonic de ciorbă si amestecăm. Adăugăm zeamă de la ciorbiță până când smântâna se încălzește treptat. Altfel, odată ce adăugam smântâna în ciorbă, aceasta se va separa.

7

Odată ce amestecul de smântână s-a încălzit adăugăm peste ciorbiță și incorporăm.

8

La final punem și pătrunjelul tocat și servim ciorbița călduță, cu ardei iute sau salată de sfeclă.
Poftă bună!

Ciorbiță de pui a la grec