Aceste clătite pufoase sunt bune în orice anotimp, dar au cel mai bun gust în diminețile reci de toamnă. Puteți folosi dovleac la conservă sau proaspăt copt.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol mare, amestecați laptele, pireul de dovleac, oul, uleiul și oțetul. Într-un bol separat combinăți făina, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul și sarea. Turnați amestecul uscat peste cel umed și amestecați încet până când aveți o compoziție omogenă.
Încălziți o tigaie unsă ușor cu ulei la foc mediu. Turnați compoziția în tigaie, folosind aproximativ 1/4 cană pentru fiecare clătită. Se rumenesc pe ambele părți și se servesc calde cu sirop de arțar, nuci pecan și o bucățică de unt.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol mare, amestecați laptele, pireul de dovleac, oul, uleiul și oțetul. Într-un bol separat combinăți făina, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul și sarea. Turnați amestecul uscat peste cel umed și amestecați încet până când aveți o compoziție omogenă.
Încălziți o tigaie unsă ușor cu ulei la foc mediu. Turnați compoziția în tigaie, folosind aproximativ 1/4 cană pentru fiecare clătită. Se rumenesc pe ambele părți și se servesc calde cu sirop de arțar, nuci pecan și o bucățică de unt.