Clătite Americane cu Dovleac

AutoriCook
DificultateÎncepător

Aceste clătite pufoase sunt bune în orice anotimp, dar au cel mai bun gust în diminețile reci de toamnă. Puteți folosi dovleac la conservă sau proaspăt copt.

ShareSalvează
Randamente6 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 375 gr lapte
 250 gr piure de dovleac
 300 gr făină
 1 ou
 2 ulei vegetal
 2 oțet
 3 zahăr brun
 2 praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp scorțișoară măcinată
 ½ tsp cuișoare măcinate
 ½ tsp ghimbir măcinat
 ½ tsp sare

Mod de preparare:

1

Într-un bol mare, amestecați laptele, pireul de dovleac, oul, uleiul și oțetul. Într-un bol separat combinăți făina, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul și sarea. Turnați amestecul uscat peste cel umed și amestecați încet până când aveți o compoziție omogenă.

2

Încălziți o tigaie unsă ușor cu ulei la foc mediu. Turnați compoziția în tigaie, folosind aproximativ 1/4 cană pentru fiecare clătită. Se rumenesc pe ambele părți și se servesc calde cu sirop de arțar, nuci pecan și o bucățică de unt.

Ingrediente

 375 gr lapte
 250 gr piure de dovleac
 300 gr făină
 1 ou
 2 ulei vegetal
 2 oțet
 3 zahăr brun
 2 praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 tsp scorțișoară măcinată
 ½ tsp cuișoare măcinate
 ½ tsp ghimbir măcinat
 ½ tsp sare

Indicații

1

Într-un bol mare, amestecați laptele, pireul de dovleac, oul, uleiul și oțetul. Într-un bol separat combinăți făina, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cuișoarele, scorțișoara, ghimbirul și sarea. Turnați amestecul uscat peste cel umed și amestecați încet până când aveți o compoziție omogenă.

2

Încălziți o tigaie unsă ușor cu ulei la foc mediu. Turnați compoziția în tigaie, folosind aproximativ 1/4 cană pentru fiecare clătită. Se rumenesc pe ambele părți și se servesc calde cu sirop de arțar, nuci pecan și o bucățică de unt.

Clătite Americane cu Dovleac