O rețetă inedită pentru orice persoană care își dorește să se delecteze cu un desert delicios, ușor de făcut și pe placul tuturor.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se mixează bine cu praful de sare până devin ușor spumoase, după care se adaugă treptat zahărul. Se mizează până la formarea unei spune tari, mai exact, până când se dizolvă zahărul.
În alt recipient se amestecă gălbenușurile cu laptele și uleiul.
După ce s-a omogenizat amestecul de lapte, ouă si ulei, peste el se cern făina și praful de copt și se amestecă cu un tel pentru a evita cocoloașele.
Spuma de albușuri se adaugă treptat peste amestecul făcut în paralel, iar cu o spatulă se amestecă ușor, de jos în sus, astfel încât compoziția să rămână aerată.
Se adaugă esența de vanilie și coaja de lămâie și se amestecă.
Se unge o tigaie de teflon cu foarte puțin ulei și se încinge la foc mediu.
Cu un polonic se toarnă aluatul în tigaia încinsă și se formează o clătită cu diametrul de 7-8 cm.
Într-o tigaie cu diametrul de 28 cm încap aproximativ 3 clătite. În momentul în care deasupra clătitelor din tigaie se formează bule de aer, le întoarcem pentru a fi prăjite și pe acea parte.
Într-o farfurie se așază 4-5 clătite, peste care se toarnă ciocolată topită și se ornează cu fructe.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se mixează bine cu praful de sare până devin ușor spumoase, după care se adaugă treptat zahărul. Se mizează până la formarea unei spune tari, mai exact, până când se dizolvă zahărul.
În alt recipient se amestecă gălbenușurile cu laptele și uleiul.
După ce s-a omogenizat amestecul de lapte, ouă si ulei, peste el se cern făina și praful de copt și se amestecă cu un tel pentru a evita cocoloașele.
Spuma de albușuri se adaugă treptat peste amestecul făcut în paralel, iar cu o spatulă se amestecă ușor, de jos în sus, astfel încât compoziția să rămână aerată.
Se adaugă esența de vanilie și coaja de lămâie și se amestecă.
Se unge o tigaie de teflon cu foarte puțin ulei și se încinge la foc mediu.
Cu un polonic se toarnă aluatul în tigaia încinsă și se formează o clătită cu diametrul de 7-8 cm.
Într-o tigaie cu diametrul de 28 cm încap aproximativ 3 clătite. În momentul în care deasupra clătitelor din tigaie se formează bule de aer, le întoarcem pentru a fi prăjite și pe acea parte.
Într-o farfurie se așază 4-5 clătite, peste care se toarnă ciocolată topită și se ornează cu fructe.
Poftă bună!