Clătitele sărate sunt perfecte pentru micul dejun sau brunch, simplu de făcut și ușor de diversificat. Rețeta poate mereu fi îmbunătățită adăugând diferite ingrediente și niciodată nu va deveni monotonă. Cu siguranță va deveni un preparat care își va face des loc pe mesele voastre.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se separa ouăle și se albușurile se bat spuma.
Mixam gălbenușurile cu sare și piper peste care adăugăm alternativ o lingură din făina amestecată cu praf de copt și lapte.
Albușurile bătute spumă se pun peste compoziția cu gălbenuș, faină și ouă și se amestecă ușor cu un tel sau o spatulă.
Adăugăm baconul tăiat cubulețe și porumbul.
Se încinge tigaia, se unge cu puțin unt și se adauga jumătate de polonic de compoziție (clătitele nu trebuie sa iasă foarte mari). Când clătita face bule la suprafață , se întoarce pe partea cealaltă.
Clătitele se servesc calde cu cașcaval sau parmezan ras deasupra.
Ingrediente
Indicații
Se separa ouăle și se albușurile se bat spuma.
Mixam gălbenușurile cu sare și piper peste care adăugăm alternativ o lingură din făina amestecată cu praf de copt și lapte.
Albușurile bătute spumă se pun peste compoziția cu gălbenuș, faină și ouă și se amestecă ușor cu un tel sau o spatulă.
Adăugăm baconul tăiat cubulețe și porumbul.
Se încinge tigaia, se unge cu puțin unt și se adauga jumătate de polonic de compoziție (clătitele nu trebuie sa iasă foarte mari). Când clătita face bule la suprafață , se întoarce pe partea cealaltă.
Clătitele se servesc calde cu cașcaval sau parmezan ras deasupra.