fbpx

Clătite sărate cu bacon și porumb

Autorshteff16
DificultateÎncepător

Clătitele sărate sunt perfecte pentru micul dejun sau brunch, simplu de făcut și ușor de diversificat. Rețeta poate mereu fi îmbunătățită adăugând diferite ingrediente și niciodată nu va deveni monotonă. Cu siguranță va deveni un preparat care își va face des loc pe mesele voastre.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire20 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 3 Ouă
 120 g Făină de grâu
 1 linguriță(e) Praf de copt
 140 ml Lapte
 80 g Bacon
 80 g Porumb dulce
 Sare
 Piper

Mod de preparare:

1

Se separa ouăle și se albușurile se bat spuma.

2

Mixam gălbenușurile cu sare și piper peste care adăugăm alternativ o lingură din făina amestecată cu praf de copt și lapte.

3

Albușurile bătute spumă se pun peste compoziția cu gălbenuș, faină și ouă și se amestecă ușor cu un tel sau o spatulă.

4

Adăugăm baconul tăiat cubulețe și porumbul.

5

Se încinge tigaia, se unge cu puțin unt și se adauga jumătate de polonic de compoziție (clătitele nu trebuie sa iasă foarte mari). Când clătita face bule la suprafață , se întoarce pe partea cealaltă.

6

Clătitele se servesc calde cu cașcaval sau parmezan ras deasupra.

Ingrediente

 3 Ouă
 120 g Făină de grâu
 1 linguriță(e) Praf de copt
 140 ml Lapte
 80 g Bacon
 80 g Porumb dulce
 Sare
 Piper

Direcții

1

Se separa ouăle și se albușurile se bat spuma.

2

Mixam gălbenușurile cu sare și piper peste care adăugăm alternativ o lingură din făina amestecată cu praf de copt și lapte.

3

Albușurile bătute spumă se pun peste compoziția cu gălbenuș, faină și ouă și se amestecă ușor cu un tel sau o spatulă.

4

Adăugăm baconul tăiat cubulețe și porumbul.

5

Se încinge tigaia, se unge cu puțin unt și se adauga jumătate de polonic de compoziție (clătitele nu trebuie sa iasă foarte mari). Când clătita face bule la suprafață , se întoarce pe partea cealaltă.

6

Clătitele se servesc calde cu cașcaval sau parmezan ras deasupra.

Clătite sărate cu bacon și porumb