O reteta simpla si gustoasa care ma duce mereu cu gandul la copilarie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune într-un bol făina și se adăugă treptat apa călduță.
Se frământă până se obține un aluat omogen, nelipicios.
La final se adaugă uleiul și se mai frământă puțin.
Se lasă aluatul la odihnit cât timp pregătim umplutura.
Pentru umplutură se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă până se obține o textură cremoasă.
Se împarte aluatul în două și se întinde cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire.
Se decupează cercuri cu ajutorul unei căni.
Se pune câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui cerc.
Se presează foarte bine marginile cu ajutorul degetelor sau cu o furculiță (pentru a nu se desface în timpul fierberii).
Se așează coltunasii modelați pe blatul de lucru pe care se presară făină înainte.
Se pune o oală cu apă la fiert și se pun 1/2 din cantitate de coltunasi (în functie de vasul în care puneți apa la fiert).
Se amestecă puțin cât să nu se lipească unul de celălalt.
După ce se ridică la suprafață se mai lasă circa 3 minute oala pe foc).
Se scot cu o sită, se pun într-un bol și se adaugă uleiul de cocos.
Se servesc simpli cu smântână sau iaurt.
Pofta buna!
Ingrediente
Indicații
Se pune într-un bol făina și se adăugă treptat apa călduță.
Se frământă până se obține un aluat omogen, nelipicios.
La final se adaugă uleiul și se mai frământă puțin.
Se lasă aluatul la odihnit cât timp pregătim umplutura.
Pentru umplutură se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă până se obține o textură cremoasă.
Se împarte aluatul în două și se întinde cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire.
Se decupează cercuri cu ajutorul unei căni.
Se pune câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui cerc.
Se presează foarte bine marginile cu ajutorul degetelor sau cu o furculiță (pentru a nu se desface în timpul fierberii).
Se așează coltunasii modelați pe blatul de lucru pe care se presară făină înainte.
Se pune o oală cu apă la fiert și se pun 1/2 din cantitate de coltunasi (în functie de vasul în care puneți apa la fiert).
Se amestecă puțin cât să nu se lipească unul de celălalt.
După ce se ridică la suprafață se mai lasă circa 3 minute oala pe foc).
Se scot cu o sită, se pun într-un bol și se adaugă uleiul de cocos.
Se servesc simpli cu smântână sau iaurt.
Pofta buna!