Coltunasi cu branza dulce

Autorpapadelicioss
DificultateÎncepător

O reteta simpla si gustoasa care ma duce mereu cu gandul la copilarie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:
 400 gr făină
 250 gr apă călduță
 2 ulei
Ingrediente pentru umplutura:
 350 gr brânză dulce
 30 gr gris
 1 ou
 coaja rasă de la o lămâie bio
 1 tsp miere (sau alt îndulcitor după vârsta de 1 an)
Pentru servit:
 smântână / iaurt grecesc
 3 ulei vegetal / unt topit

Mod de preparare:

1

Se pune într-un bol făina și se adăugă treptat apa călduță.

Se frământă până se obține un aluat omogen, nelipicios.

La final se adaugă uleiul și se mai frământă puțin.

Se lasă aluatul la odihnit cât timp pregătim umplutura.

2

Pentru umplutură se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă până se obține o textură cremoasă.

3

Se împarte aluatul în două și se întinde cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire.

Se decupează cercuri cu ajutorul unei căni.

Se pune câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui cerc.

Se presează foarte bine marginile cu ajutorul degetelor sau cu o furculiță (pentru a nu se desface în timpul fierberii).

Se așează coltunasii modelați pe blatul de lucru pe care se presară făină înainte.

4

Se pune o oală cu apă la fiert și se pun 1/2 din cantitate de coltunasi (în functie de vasul în care puneți apa la fiert).

Se amestecă puțin cât să nu se lipească unul de celălalt.

După ce se ridică la suprafață se mai lasă circa 3 minute oala pe foc).

Se scot cu o sită, se pun într-un bol și se adaugă uleiul de cocos.

Se servesc simpli cu smântână sau iaurt.

Pofta buna!

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
 400 gr făină
 250 gr apă călduță
 2 ulei
Ingrediente pentru umplutura:
 350 gr brânză dulce
 30 gr gris
 1 ou
 coaja rasă de la o lămâie bio
 1 tsp miere (sau alt îndulcitor după vârsta de 1 an)
Pentru servit:
 smântână / iaurt grecesc
 3 ulei vegetal / unt topit

Indicații

1

Se pune într-un bol făina și se adăugă treptat apa călduță.

Se frământă până se obține un aluat omogen, nelipicios.

La final se adaugă uleiul și se mai frământă puțin.

Se lasă aluatul la odihnit cât timp pregătim umplutura.

2

Pentru umplutură se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă până se obține o textură cremoasă.

3

Se împarte aluatul în două și se întinde cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire.

Se decupează cercuri cu ajutorul unei căni.

Se pune câte o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărui cerc.

Se presează foarte bine marginile cu ajutorul degetelor sau cu o furculiță (pentru a nu se desface în timpul fierberii).

Se așează coltunasii modelați pe blatul de lucru pe care se presară făină înainte.

4

Se pune o oală cu apă la fiert și se pun 1/2 din cantitate de coltunasi (în functie de vasul în care puneți apa la fiert).

Se amestecă puțin cât să nu se lipească unul de celălalt.

După ce se ridică la suprafață se mai lasă circa 3 minute oala pe foc).

Se scot cu o sită, se pun într-un bol și se adaugă uleiul de cocos.

Se servesc simpli cu smântână sau iaurt.

Pofta buna!

Note

Coltunasi cu branza dulce