fbpx

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

AutorAlexandra.Ioan
DificultateÎncepător

Cand vine vorba de carne condimentele sunt cele care dau savoare.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare15 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 15 mins

Ingrediente:

 500 g copanele de pui
 400 g cartofi noi
 ½ mg rosii pasate
 1 mg apa
 1 linguri(ă) mustar
 3 catei de usturoi
 3 crengute de rozmarin
 5 linguri(ă) crengute de patrunjel verde
 1 linguri(ă) boia dulce
 1 linguriță(e) boia iute
 1 linguri(ă) oregano uscat
 1 linguri(ă) cimbru uscat
 1 linguriță(e) usturoi granulat
 1 linguri(ă) busuioc uscat
 2 ulei
 1 linguri(ă) sos de soia

Mod de preparare:

1

Intr-un bol mic amestecam uleiul si condimentele(boia iute, dulce, cimbru, oregano, usturoiul granulat, busuioc, sosul de soia sau altele care va plac).

2

Cu jumătate din mix-ul de condimente ungem copanele.

3

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii amestecam cu restul din mix-ul de condimente.

4

Intr-o tava inalta de 6-7 cm punem cartofii intr-un strat, apoi copanelele si le asezam sa nu se suprapună.

5

Intr-un bol mic amestecam mustarul cu putina apa si ungem cu o pensula toate copanelele.

6

Rosiile pasate le amestecam cu apa si turnam amestecul in tava incat sa cuprinda toată compoziția.

7

Printre copanele punem crengutele de rozmari si usturoiul taiat cubulete. Patrunjelul tocat il presaram peste toata tava.

8

In cuptorul preincalzit, punem tava la 200°C pentru 1 ora. Pofta buna!

Ingrediente

 500 g copanele de pui
 400 g cartofi noi
 ½ mg rosii pasate
 1 mg apa
 1 linguri(ă) mustar
 3 catei de usturoi
 3 crengute de rozmarin
 5 linguri(ă) crengute de patrunjel verde
 1 linguri(ă) boia dulce
 1 linguriță(e) boia iute
 1 linguri(ă) oregano uscat
 1 linguri(ă) cimbru uscat
 1 linguriță(e) usturoi granulat
 1 linguri(ă) busuioc uscat
 2 ulei
 1 linguri(ă) sos de soia

Direcții

1

Intr-un bol mic amestecam uleiul si condimentele(boia iute, dulce, cimbru, oregano, usturoiul granulat, busuioc, sosul de soia sau altele care va plac).

2

Cu jumătate din mix-ul de condimente ungem copanele.

3

Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem cubulete si ii amestecam cu restul din mix-ul de condimente.

4

Intr-o tava inalta de 6-7 cm punem cartofii intr-un strat, apoi copanelele si le asezam sa nu se suprapună.

5

Intr-un bol mic amestecam mustarul cu putina apa si ungem cu o pensula toate copanelele.

6

Rosiile pasate le amestecam cu apa si turnam amestecul in tava incat sa cuprinda toată compoziția.

7

Printre copanele punem crengutele de rozmari si usturoiul taiat cubulete. Patrunjelul tocat il presaram peste toata tava.

8

In cuptorul preincalzit, punem tava la 200°C pentru 1 ora. Pofta buna!

Copanele de pui cu cartofi la cuptor