Rețetă simplă de cornulețe cu gem și aluat fraged, de post, care se pregătesc ușor, fiind extroardinar de gustoase. Prepararea acestor cornulețe cu gem nu necesită mult efort, iar porția de cornulețe rezultată este una generoasă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Amestecă margarina la temperatura camerei, tăiată cubulețe, cu zahărul pudră.
În amestecul de margarină și zahăr pudră adaugă jumătate din cantitatea de făină și frământă astfel încât să ai un aluat nisipos.
Mai departe adaugă apa, esențele și praful de copt stins în puțin oțet.
Amestecă bine cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, apoi adaugă restul de făină. Frămâtă câteva minute până obții un aluat omogen, ușor moale și nelipicios. Dacă aluatul este prea moale și se lipește mai adaugă puțină făină.
Înfășoară aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l două ore în frigider.
Scoate aluatul din frigider și împarte-l în două. Întinde apoi fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire, dreptunghiulară.
Cu ajutorul unei lingurițe pune gem de prune în linie dreaptă, de-a lungul foii de aluat, la o distanță de 1 cm față de margine. Împăturește stratul de gem aducând marginea lăsată liberă peste el, apoi rulează și aplatizează puțin. Stratul de magiun nu trebuie sa fie foarte gros, pentru a nu da pe alături în timpul coacerii.
Taie foaia de aluat de-a lungul, pe lângă ruloul abia format, apoi cu ajutorul unui cuțit, apoi împarte ruloul în bucățele de cca 2cm, pătrate.
Așează cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc ușor.
După ce cornulețele sunt coapte, trece-le prin zahăr pudră vanilat cât sunt încă fierbinți.
Ingrediente
Indicații
Amestecă margarina la temperatura camerei, tăiată cubulețe, cu zahărul pudră.
În amestecul de margarină și zahăr pudră adaugă jumătate din cantitatea de făină și frământă astfel încât să ai un aluat nisipos.
Mai departe adaugă apa, esențele și praful de copt stins în puțin oțet.
Amestecă bine cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, apoi adaugă restul de făină. Frămâtă câteva minute până obții un aluat omogen, ușor moale și nelipicios. Dacă aluatul este prea moale și se lipește mai adaugă puțină făină.
Înfășoară aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l două ore în frigider.
Scoate aluatul din frigider și împarte-l în două. Întinde apoi fiecare bucată de aluat într-o foaie subțire, dreptunghiulară.
Cu ajutorul unei lingurițe pune gem de prune în linie dreaptă, de-a lungul foii de aluat, la o distanță de 1 cm față de margine. Împăturește stratul de gem aducând marginea lăsată liberă peste el, apoi rulează și aplatizează puțin. Stratul de magiun nu trebuie sa fie foarte gros, pentru a nu da pe alături în timpul coacerii.
Taie foaia de aluat de-a lungul, pe lângă ruloul abia format, apoi cu ajutorul unui cuțit, apoi împarte ruloul în bucățele de cca 2cm, pătrate.
Așează cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 20 de minute sau până când se rumenesc ușor.
După ce cornulețele sunt coapte, trece-le prin zahăr pudră vanilat cât sunt încă fierbinți.