Cornulețele sunt numai bune la zile de sărbătore sau pentru ocazii speciale. Delicioasele cornulețe fragede cu nucă și unt se pregătesc repede și simplu, sunt foarte spornice și se pot consuma și câteva zile mai târziu.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mixează untul moale, la temperatura camerei, câteva minute pînă când se desface bine și are aspectul unei creme.
Adaugă peste untul mixat nuca mărunțită, zahărul pudră, sarea și gălbenușurile.
Încorporează bine toate ingredientele apoi adaugă făina și amestecă ușor cu o spatulă sau cu mâinile până la omogenizarea completă.
Varsă aluatul pe o folie alimentară și modelează-l într-o formă dreptunghiulară sau pătrată și pune-l în frigider pentru cel puțin două ore sau mai multe.
Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 4 bucăți egale. Aceste 4 bucăți rezultate le împarți pe fiecare în alte 4 bucățele. Mai departe fiecare bucățică de alut rezultată o tai în 4 cubulețe de dimensiuni aproximativ egale. După aceste împărțiri trebuie să ai 64 de cubulețe de aluat.
Modelează fiecare bucățică sub formă de semilună și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până când se rumenesc puțin pe partea de jos. Se vor coace relativ repede.
După ce scoți cornulețele din cuptor trece-le fierbinți prin zahărul vanilat. Nu le lăsa să se răcească pentru că va cădea zahărul pudră de pe ele.
Ingrediente
Indicații
Mixează untul moale, la temperatura camerei, câteva minute pînă când se desface bine și are aspectul unei creme.
Adaugă peste untul mixat nuca mărunțită, zahărul pudră, sarea și gălbenușurile.
Încorporează bine toate ingredientele apoi adaugă făina și amestecă ușor cu o spatulă sau cu mâinile până la omogenizarea completă.
Varsă aluatul pe o folie alimentară și modelează-l într-o formă dreptunghiulară sau pătrată și pune-l în frigider pentru cel puțin două ore sau mai multe.
Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 4 bucăți egale. Aceste 4 bucăți rezultate le împarți pe fiecare în alte 4 bucățele. Mai departe fiecare bucățică de alut rezultată o tai în 4 cubulețe de dimensiuni aproximativ egale. După aceste împărțiri trebuie să ai 64 de cubulețe de aluat.
Modelează fiecare bucățică sub formă de semilună și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până când se rumenesc puțin pe partea de jos. Se vor coace relativ repede.
După ce scoți cornulețele din cuptor trece-le fierbinți prin zahărul vanilat. Nu le lăsa să se răcească pentru că va cădea zahărul pudră de pe ele.