Coroniță Linzer

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Biscuiți umpluți cu trei tipuri de gem, cu un aspect festiv, perfectă pentru centrul mesei de Crăciun. Aluatul este fraged și ușor de modelat, putem folosi orice tip de dulceață sau gem (eu am folosit, zmeură, măceșe și magiun de prune) iar cea mai bună parte este că putem să o pregătim cu până la două săptămâni înainte de sărbători.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire2 oreTimp de preparare20 minuteTimp total2 ore 20 minute

Ingrediente:

Fursecuri :
 170 gr zahăr pudră
 160 gr alune de pădure, coapte, fără coajă
 270 gr făină
 170 gr unt 82%, rece, tăiat cubulețe
 2 gălbenușuri
 5 gr sare
 12 gr frișcă
 1 tsp extract de vanilie
 ¼ tsp esență de migdale
 gemul preferat ( eu am folosit gem de zmeură, gem de măceșe și magium de prune )
Glazură regală :
 550 gr zahăr pudră
 3 albușe de ou, mari
 ½ tsp suc de lămâie
Decor :
 zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Procesăm alunele de pădure împreună cu zahărul pudră într-un robot de bucătărie sau blender.

2

Într-un bol încăpător adăugăm făina, sarea, alunele măcinate și untul rece, tăiat cubulețe. Sfărâmițăm untul între degete până obținem aspectul de firimituri. Lucrați rapid să nu se topească untul. Dacă aveți mâini calde folosiți două furculițe sau un cuțit de patiserie.

3

Adăugăm gălbenușurile, frișca, vanilia și esența de migdale.

4

Amestecăm până obținem un aluat și-l împărțim în două. Înfășurăm bilele de aluat în folie alimentară și le băgăm la frigider timp de cel puțin 30 de minute.

5

Întindem aluatul între două foi de hârtie de copt și-l mai băgăm la frigider 1-2 ore.

6

Folosind o formă de tort cu diametrul de 20 de centimetri tăiem două cercuri. Un cerc rămâne așa mare, iar din celălalt decupăm un cerc mai micuț. Transferăm cele două cercuri ( cercul mare plin și cercul mare decupat ) pe două tăvi tapetate cu hârtie de copt și le coacem 10-12 minute la 180˚C până sunt puțin rumene. Nu ezitați să băgați aluatul în frigider dacă devine pre moale și nu îl puteți transfera.

7

Strângem aluatul rămas și îl întindem într-o foaie, o băgăm la rece să se întărească, apoi tăiem diferite forme de fursecuri pline și cu decupaj în mijloc ( flori, steluțe, frunze, fulgi de nea ).

8

Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem 6-7 minute la 180˚C.

9

Întindem câteva linguri de gem pe cercul plin, iar cercul cu tăietură în mijloc îl pudrăm cu zahăr pudră și îl punem peste.

10

Lipim fursecurile între ele cu gem și le decorăm cu zahăr pudră sau glazură regală.

11

Decorăm cercul cu diferite fursecuri și îl lăsăm peste noapte să se înmoaie.

Glazura regală :
12

Combinăm totul într-un bol mare și amestecăm cu o spatulă.

13

Batem glazura cu un mixer pe viteza mare 2-3 minute până devine albă și strălucitoare. Dacă are o consistență prea groasă adăugăm până la 2 lingurițe de apă încet, verificând textura după fiecare adaos. Consistența trebuie să fie destul de fermă să poți decora ușor cu ea. Dacă este prea lichidă mai adaugă puțin zahăr pudră pentru a o îngroșa.

Ingrediente

Fursecuri :
 170 gr zahăr pudră
 160 gr alune de pădure, coapte, fără coajă
 270 gr făină
 170 gr unt 82%, rece, tăiat cubulețe
 2 gălbenușuri
 5 gr sare
 12 gr frișcă
 1 tsp extract de vanilie
 ¼ tsp esență de migdale
 gemul preferat ( eu am folosit gem de zmeură, gem de măceșe și magium de prune )
Glazură regală :
 550 gr zahăr pudră
 3 albușe de ou, mari
 ½ tsp suc de lămâie
Decor :
 zahăr pudră

Indicații

1

Procesăm alunele de pădure împreună cu zahărul pudră într-un robot de bucătărie sau blender.

2

Într-un bol încăpător adăugăm făina, sarea, alunele măcinate și untul rece, tăiat cubulețe. Sfărâmițăm untul între degete până obținem aspectul de firimituri. Lucrați rapid să nu se topească untul. Dacă aveți mâini calde folosiți două furculițe sau un cuțit de patiserie.

3

Adăugăm gălbenușurile, frișca, vanilia și esența de migdale.

4

Amestecăm până obținem un aluat și-l împărțim în două. Înfășurăm bilele de aluat în folie alimentară și le băgăm la frigider timp de cel puțin 30 de minute.

5

Întindem aluatul între două foi de hârtie de copt și-l mai băgăm la frigider 1-2 ore.

6

Folosind o formă de tort cu diametrul de 20 de centimetri tăiem două cercuri. Un cerc rămâne așa mare, iar din celălalt decupăm un cerc mai micuț. Transferăm cele două cercuri ( cercul mare plin și cercul mare decupat ) pe două tăvi tapetate cu hârtie de copt și le coacem 10-12 minute la 180˚C până sunt puțin rumene. Nu ezitați să băgați aluatul în frigider dacă devine pre moale și nu îl puteți transfera.

7

Strângem aluatul rămas și îl întindem într-o foaie, o băgăm la rece să se întărească, apoi tăiem diferite forme de fursecuri pline și cu decupaj în mijloc ( flori, steluțe, frunze, fulgi de nea ).

8

Le transferăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem 6-7 minute la 180˚C.

9

Întindem câteva linguri de gem pe cercul plin, iar cercul cu tăietură în mijloc îl pudrăm cu zahăr pudră și îl punem peste.

10

Lipim fursecurile între ele cu gem și le decorăm cu zahăr pudră sau glazură regală.

11

Decorăm cercul cu diferite fursecuri și îl lăsăm peste noapte să se înmoaie.

Glazura regală :
12

Combinăm totul într-un bol mare și amestecăm cu o spatulă.

13

Batem glazura cu un mixer pe viteza mare 2-3 minute până devine albă și strălucitoare. Dacă are o consistență prea groasă adăugăm până la 2 lingurițe de apă încet, verificând textura după fiecare adaos. Consistența trebuie să fie destul de fermă să poți decora ușor cu ea. Dacă este prea lichidă mai adaugă puțin zahăr pudră pentru a o îngroșa.

Note

Coroniță Linzer