Dacă îți place sau nu carnea de miel, cu siguranță această rețetă te va cuceri. Carnea de miel nu se află printre favoritele mele, dar această rețetă este delicioasă cu puține ingrediente și ușor de făcut, nu doar pentru Paște, ci și pentru o cină de duminică în familie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tamponăm carnea cu un șervețel și o punem într-o tavă.
Condimentăm carnea cu sare și piper, adăugăm o ceapă tăiată cubulețe, rozmarinul, salvia și pătrunjelul pe care îl rupem cu mâna mai mic. Adăugăm vinul și lăsăm să stea acoperită minim 3 ore.
Descoperim carnea și scoatem aproximativ o cană de vin din tavă, iar în schimb, punem jumătate de cană de apă sub carne. Costițele se așează spate în spate și punem deasupra o bucată de aluminiu peste os ca să nu ia foc. Băgăm la cuptor aproximativ 2 ore la 200˚C. În funcție de cuptor, poate fi gata mai repede sau mai târziu.
Dupa o ora scoatem din cuptor și adăugăm vinul pe care l-am luat din tavă înainte să o dăm la cuptor. Băgăm tava înapoi în cuptor.
Când sunt gata, le scotem din cuptor și le lăsăm la răcit. Fiecare costiță trebuie să se desprindă separat. Puteți să le serviți cu cartofi copți cu coaja.
Ingrediente
Indicații
Tamponăm carnea cu un șervețel și o punem într-o tavă.
Condimentăm carnea cu sare și piper, adăugăm o ceapă tăiată cubulețe, rozmarinul, salvia și pătrunjelul pe care îl rupem cu mâna mai mic. Adăugăm vinul și lăsăm să stea acoperită minim 3 ore.
Descoperim carnea și scoatem aproximativ o cană de vin din tavă, iar în schimb, punem jumătate de cană de apă sub carne. Costițele se așează spate în spate și punem deasupra o bucată de aluminiu peste os ca să nu ia foc. Băgăm la cuptor aproximativ 2 ore la 200˚C. În funcție de cuptor, poate fi gata mai repede sau mai târziu.
Dupa o ora scoatem din cuptor și adăugăm vinul pe care l-am luat din tavă înainte să o dăm la cuptor. Băgăm tava înapoi în cuptor.
Când sunt gata, le scotem din cuptor și le lăsăm la răcit. Fiecare costiță trebuie să se desprindă separat. Puteți să le serviți cu cartofi copți cu coaja.