Cum sărbători fără cozonac nu există vă propun o alternativă mai ușoară la cozonacul clasic și nu cred ca veți fi dezamăgiți .
Ingrediente:
Mod de preparare:
Drojdia uscată se pune la hidratat in laptele călduț si se adaugă o linguriță de zahăr.
Se adaugă făina , untul la temperatura camerei ,gălbenușurile, esența de vanilie , zahărul si sarea peste care se adaugă laptele călduț cu drojdia hidratată .
Se formează un aluat moale dar nelipicios care se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasă la crescut până isi dublează volumul.
După ce a crescut , aluatul se pune pe blatul de lucru si se imparte in 4 parti egale .Se intinde prima bila de aluat intr-o foaie rotunda cu diametru de 24 cm. Eu m-am folosit de o forma de tort cu diametru 24 cm. Daca doriti sa aveti un cerc perfect, puteti decupa aluatul.
Se unge prima foaie cu Nutella sau cu gem peste care se adaugă după preferinte nucă măcinată, portocală confiată, etc . Se pune prima foaie în tavă si se procedează la fel cu celalalte 3 .
Pe mijloc se pune un pahar si se imparte cercul in 4 parti egale, taind cu un cutit ascutit de la pahar spre exteriorul cercului. Taiem fiecare din cele 4 parti in doua si obtinem 8 petale.
Fiecare din cele 8 petale le taiem in doua si in final vom obtine 16 petale. Luam cate doua petale si le rasucim, una spre stanga si cealalta spre dreapta si lipim la capat. Procedam astfel pana vom obtine o floare cu 8 petale. Ungem floarea noastra cu galbenus de ou si mai lasam aproximativ 20 minute sa creasca. Se adaugă în cuptorul preîncălzit la 175° pentru aproximativ 30 de minute .
Poftă bună.
Ingrediente
Indicații
Drojdia uscată se pune la hidratat in laptele călduț si se adaugă o linguriță de zahăr.
Se adaugă făina , untul la temperatura camerei ,gălbenușurile, esența de vanilie , zahărul si sarea peste care se adaugă laptele călduț cu drojdia hidratată .
Se formează un aluat moale dar nelipicios care se pune intr-un bol uns cu ulei si se lasă la crescut până isi dublează volumul.
După ce a crescut , aluatul se pune pe blatul de lucru si se imparte in 4 parti egale .Se intinde prima bila de aluat intr-o foaie rotunda cu diametru de 24 cm. Eu m-am folosit de o forma de tort cu diametru 24 cm. Daca doriti sa aveti un cerc perfect, puteti decupa aluatul.
Se unge prima foaie cu Nutella sau cu gem peste care se adaugă după preferinte nucă măcinată, portocală confiată, etc . Se pune prima foaie în tavă si se procedează la fel cu celalalte 3 .
Pe mijloc se pune un pahar si se imparte cercul in 4 parti egale, taind cu un cutit ascutit de la pahar spre exteriorul cercului. Taiem fiecare din cele 4 parti in doua si obtinem 8 petale.
Fiecare din cele 8 petale le taiem in doua si in final vom obtine 16 petale. Luam cate doua petale si le rasucim, una spre stanga si cealalta spre dreapta si lipim la capat. Procedam astfel pana vom obtine o floare cu 8 petale. Ungem floarea noastra cu galbenus de ou si mai lasam aproximativ 20 minute sa creasca. Se adaugă în cuptorul preîncălzit la 175° pentru aproximativ 30 de minute .
Poftă bună.