O cantitate mare de zeamă de lămâie dă acestei creme aroma intensă. Crema de lămâie este o umplutură delicioasă pentru torturi, tarte, dar este la fel de bine-venită pe felii de chec sau pe biscuiți.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dizolvați gelatina (dacă folosiți). Turnați apă într-un castronel, apoi presărați deasupra gelatina, lăsați-o până se înmoaie și absoarbe toată apa, cam 5 minute. Gelatina se adaugă în principal, pentru a obține o cremă pentru torturi mai robustă, renunțați la ea dacă faceți crema pentru a o servi ca atare. Folosind formula de mai jos, puteți face cremă și cu zeamă de alte citrice, înlocuiți 1/2 cană (120 ml) din zeama de lămâie cu altă zeamă de citrice proaspăt stoarsă si folosiți o cantitate egală de coajă.
Într-o crăticioară cu fund dublu, amestecați cu un tel ouăle și gălbenușurile. Adăugați zahărul, coaja și zeama de lămâie. Fierbeți pe foc mediu-mic 8-10 minute, amestecând constant, până se îngroașă destul cât să acopere dosul unei linguri de lemn (o linie trasă cu degetul ar trebui să reziste)
Luați cratița de pe foc și adăugați gelatina (dacă folosiți), amestecând până se dizolvă. Amestecați crema câteva minute, ca să se răcească ușor. Încorporați untul, câteva bucățele odată, amestecând după fiecare tranșă până se omogenizează.
Strecurați crema printr-o sită fină într-un castron (pentru a îndepărta gelatina nedizolvată), presând cu spatulă flexibilă pentru a obține cât mai multă cremă posibil. Așezați o bucată de folie alimentară direct pe suprafața cremei pentru a nu face pojghiță și dați-o la frigider până se încheagă, cel puțin 2 ore (sau peste noapte). Amestecați cu un tel până se omogenizază înainte de folosire.
Ingrediente
Indicații
Dizolvați gelatina (dacă folosiți). Turnați apă într-un castronel, apoi presărați deasupra gelatina, lăsați-o până se înmoaie și absoarbe toată apa, cam 5 minute. Gelatina se adaugă în principal, pentru a obține o cremă pentru torturi mai robustă, renunțați la ea dacă faceți crema pentru a o servi ca atare. Folosind formula de mai jos, puteți face cremă și cu zeamă de alte citrice, înlocuiți 1/2 cană (120 ml) din zeama de lămâie cu altă zeamă de citrice proaspăt stoarsă si folosiți o cantitate egală de coajă.
Într-o crăticioară cu fund dublu, amestecați cu un tel ouăle și gălbenușurile. Adăugați zahărul, coaja și zeama de lămâie. Fierbeți pe foc mediu-mic 8-10 minute, amestecând constant, până se îngroașă destul cât să acopere dosul unei linguri de lemn (o linie trasă cu degetul ar trebui să reziste)
Luați cratița de pe foc și adăugați gelatina (dacă folosiți), amestecând până se dizolvă. Amestecați crema câteva minute, ca să se răcească ușor. Încorporați untul, câteva bucățele odată, amestecând după fiecare tranșă până se omogenizează.
Strecurați crema printr-o sită fină într-un castron (pentru a îndepărta gelatina nedizolvată), presând cu spatulă flexibilă pentru a obține cât mai multă cremă posibil. Așezați o bucată de folie alimentară direct pe suprafața cremei pentru a nu face pojghiță și dați-o la frigider până se încheagă, cel puțin 2 ore (sau peste noapte). Amestecați cu un tel până se omogenizază înainte de folosire.