Îți place vinul ? Atunci trebuie să încerci și această rețetă de cremă de vin ... îi poți surprinde pe cei dragi chiar de sărbători.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Gălbenușurile de ouă se freacă cu zahărul într-un bol.
Se pune apă într-un vas pe foc, se așază pe el bolul cu gălbenușurile și se fierbe pe aburi până se îngroașă crema.
Se toarnă încet în cremă 150 ml vin, se fierbe amestecând încontinuu.
Se bate cu telul până se îngroașă, după care se lasă la răcit.
Se bate 200 ml frișcă până când se obține o spumă tare.
Gelatina se înmoaie în vinul rămas, se încălzește la foc mic până se dizolvă ( nu se fierbe) și se amestecă în crema de gălbenuș.
Se încorporează frișca.
Crema de vin se împarte în pahare de desert.
Se bate frișca rămasă, se pune în pungă de ornat cu vârf de stea și se decorează crema cu trandafiri din frișcă.
Se presară deasupra zahăr brun.
Crema se servește rece. Se poate decora și cu ciocolată topită și cu frunze de mentă.
Ingrediente
Indicații
Gălbenușurile de ouă se freacă cu zahărul într-un bol.
Se pune apă într-un vas pe foc, se așază pe el bolul cu gălbenușurile și se fierbe pe aburi până se îngroașă crema.
Se toarnă încet în cremă 150 ml vin, se fierbe amestecând încontinuu.
Se bate cu telul până se îngroașă, după care se lasă la răcit.
Se bate 200 ml frișcă până când se obține o spumă tare.
Gelatina se înmoaie în vinul rămas, se încălzește la foc mic până se dizolvă ( nu se fierbe) și se amestecă în crema de gălbenuș.
Se încorporează frișca.
Crema de vin se împarte în pahare de desert.
Se bate frișca rămasă, se pune în pungă de ornat cu vârf de stea și se decorează crema cu trandafiri din frișcă.
Se presară deasupra zahăr brun.
Crema se servește rece. Se poate decora și cu ciocolată topită și cu frunze de mentă.