fbpx

Cremșnit fals

AvatarAutorIoana Cosmina
DificultateÎncepător

Prăjitura cremșnit fals este prăjitura renumită pentru modul în care își formează singură straturile în timpul coacerii. Dintr-un aluat lichid vor rezulta trei straturi de prăjitură, două de blat, iar la mijloc o cremă delicioasă asemănătoare la gust cu crema de zahăr ars.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire15 minsTimp Total25 mins

Ingrediente:

 8 oua
 250 g zahar
 150 g faina
 1 l lapte
 200 g unt
 2 fl oz zahar vanilat
 1 esenta de vanilie
 1 praf de sare

Mod de preparare:

1

Separă albușurile de gălbenușuri apoi mixează gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când își vor dubla volumul și vor avea o consistență cremoasă.

2

Peste crema de gălbenușuri adaugă cele două plicuri de zahăr vanilat, cât și esența de vanilie apoi, puțin câte puțin, încorporează făina. Dacă devine prea dificil de mixat adaugă puțin lapte, dar lasă compoziția groasă, ca o cremă, astfel încât făina să se poată dizolva bine, fără să se formeze cocoloașe.

3

După ce ai terminat cu făina adaugă laptele în mai multe etape și mixează continuu până la omogenizarea completă a ingredientelor.

4

Lasă compoziția astfel obținută deoparte și mixează spumă albușurile cu praful de sare până când capătă o consistență fermă.

5

Mai departe adaugă restul de zahăr și continuă sa mixezi până când rezultă o bezea tare și lucioasă, care nu cade din bol atunci când îl întorci.

6

Adaugă câte puțin din bezeaua de albușuri peste amestecul din gălbenușuri și încorporează ușor cu ajutorul unui spatule, cu mișcări largi, de jos în sus. Va fi o compoziție lichidă cu mici cocoloașe din bezeaua de albușuri însă aceasta este consistența cerută de această prăjitură.

7

Varsă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și tapetată cu făină apoi bagă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru aproximativ o oră. Prăjitura va căpăta o crustă ușor aurie la suprafață și va avea o consistență ușor gelatinoasă. Poți efectua și testul scobitorii pentru mai multă siguranță. De asemenea folosește o tavă care să nu fie foarte largă iar compoziția prăjiturii să o acopere cât mai mult în înălțime pentru a-și putea forma straturile.

8

Lasă prăjitura să se răcească, pudreaz-o cu zahăr și dă-o o vreme la frigider înainte de servire. Va fi mult mai gustoasă și va putea fi tăiată ușor, fără să se sfărâme.

Ingrediente

 8 oua
 250 g zahar
 150 g faina
 1 l lapte
 200 g unt
 2 fl oz zahar vanilat
 1 esenta de vanilie
 1 praf de sare

Direcții

1

Separă albușurile de gălbenușuri apoi mixează gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când își vor dubla volumul și vor avea o consistență cremoasă.

2

Peste crema de gălbenușuri adaugă cele două plicuri de zahăr vanilat, cât și esența de vanilie apoi, puțin câte puțin, încorporează făina. Dacă devine prea dificil de mixat adaugă puțin lapte, dar lasă compoziția groasă, ca o cremă, astfel încât făina să se poată dizolva bine, fără să se formeze cocoloașe.

3

După ce ai terminat cu făina adaugă laptele în mai multe etape și mixează continuu până la omogenizarea completă a ingredientelor.

4

Lasă compoziția astfel obținută deoparte și mixează spumă albușurile cu praful de sare până când capătă o consistență fermă.

5

Mai departe adaugă restul de zahăr și continuă sa mixezi până când rezultă o bezea tare și lucioasă, care nu cade din bol atunci când îl întorci.

6

Adaugă câte puțin din bezeaua de albușuri peste amestecul din gălbenușuri și încorporează ușor cu ajutorul unui spatule, cu mișcări largi, de jos în sus. Va fi o compoziție lichidă cu mici cocoloașe din bezeaua de albușuri însă aceasta este consistența cerută de această prăjitură.

7

Varsă compoziția într-o tavă unsă cu puțin unt și tapetată cu făină apoi bagă prăjitura la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru aproximativ o oră. Prăjitura va căpăta o crustă ușor aurie la suprafață și va avea o consistență ușor gelatinoasă. Poți efectua și testul scobitorii pentru mai multă siguranță. De asemenea folosește o tavă care să nu fie foarte largă iar compoziția prăjiturii să o acopere cât mai mult în înălțime pentru a-și putea forma straturile.

8

Lasă prăjitura să se răcească, pudreaz-o cu zahăr și dă-o o vreme la frigider înainte de servire. Va fi mult mai gustoasă și va putea fi tăiată ușor, fără să se sfărâme.

Cremșnit fals