Nu e cel mai estetic desert dar gustul e divin. Noi l-am servit cu înghețată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală se pun ingredientele pentru umplutură. Se pune oala pe foc mic pentru 20 de minute până cireșele se inmoaie puțin și compozitia se leagă.
Se amestecă constant, astfel încât să nu se prindă de oală. Se ia oala de pe foc și se lasă la răcit câteva minute.
În vasul unui robot de bucatarie se pun nucile și se mărunțesc. Se adaugă făină, zahărul și untul tăiat cubulețe. Se mizează până obținem un aluat sfărâmicios.
Se pun cireșele într-un vas termorezistent sau într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se distribuie uniform aluatul.
Se introduce în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute, până crusta devine aurie.
Ingrediente
Indicații
Într-o oală se pun ingredientele pentru umplutură. Se pune oala pe foc mic pentru 20 de minute până cireșele se inmoaie puțin și compozitia se leagă.
Se amestecă constant, astfel încât să nu se prindă de oală. Se ia oala de pe foc și se lasă la răcit câteva minute.
În vasul unui robot de bucatarie se pun nucile și se mărunțesc. Se adaugă făină, zahărul și untul tăiat cubulețe. Se mizează până obținem un aluat sfărâmicios.
Se pun cireșele într-un vas termorezistent sau într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se distribuie uniform aluatul.
Se introduce în cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute, până crusta devine aurie.