Un desert ușor de făcut, pe care îmi place să îl mănânc in preajma sărbătorilor, alaturi de un vin fiert cu scorțișoară.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja și se taie cubulețe. Le puteți pune zeama de lămâie deasupra pentru a preveni oxidarea acestora.
Cuptorul se preîncălzește la 180°.
Ingredientele se amesteca cu o furculiță, după care putem interveni folosindu-ne direct de mâini. Consistenta finala trebuie sa fie una nisipoasa.
Într-un castron adăugăm faina, praful de copt și sarea.
In alt castron mai mare, punem untul topit, zaharul și vanilia și amestecăm bine. (Zaharul poate fi foarte bine înlocuit cu miere de albine). Se adaugă apoi și oul și se încorporează cu amestecul de faina.
Se adaugă merele in castron și se amestecă bine.
Într-o tavă dreptunghiulară de cca 23 cm, se pune amestecul cu mere, și de-asupra se presară crumble-ul.
Se pune la cuptorul preîncălzit, pentru 25 min. (In ultimele 5 minute poate fi acoperit cu folie de aluminiu pentru a nu se arde deasupra)
Se recomanda a se servi cu înghețată .
Ingrediente
Indicații
Merele se curata de coaja și se taie cubulețe. Le puteți pune zeama de lămâie deasupra pentru a preveni oxidarea acestora.
Cuptorul se preîncălzește la 180°.
Ingredientele se amesteca cu o furculiță, după care putem interveni folosindu-ne direct de mâini. Consistenta finala trebuie sa fie una nisipoasa.
Într-un castron adăugăm faina, praful de copt și sarea.
In alt castron mai mare, punem untul topit, zaharul și vanilia și amestecăm bine. (Zaharul poate fi foarte bine înlocuit cu miere de albine). Se adaugă apoi și oul și se încorporează cu amestecul de faina.
Se adaugă merele in castron și se amestecă bine.
Într-o tavă dreptunghiulară de cca 23 cm, se pune amestecul cu mere, și de-asupra se presară crumble-ul.
Se pune la cuptorul preîncălzit, pentru 25 min. (In ultimele 5 minute poate fi acoperit cu folie de aluminiu pentru a nu se arde deasupra)
Se recomanda a se servi cu înghețată .