O variantă de dulceața îndulcită cu miere in loc de zahăr și puțina lămâie pentru o nota ușor acrișoară.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curăță căpșunile de codițe, spală-le și lasă-le să se scurgă bine. Taie apoi căpșunile în jumătăți, sau dacă sunt mai mari, taie-le in patru bucăți și pune-le toate într-o oală.
Taie cele 3 lămâi și stoarce-le de zeamă. Adaugă zeama de lămâie peste căpșunile tăiate, apoi pune oala pe foc să fiarbă.
Lasă să fiarbă 2 minute, după care adaugă cei 400 ml de miere și mai fierbe încă 30 de minute. După ce ai adăugat mierea e timpul să adaugi și gelfixul, daca dorești o constistentă mai solidă. Presară gelfixul deasupra și lasă sa fiarba înca 10-15 minute.
Se pune dulceața în borcane curate și sterilizate, se închid cu capace și se lasă la dunst uscat.
Ingrediente
Indicații
Curăță căpșunile de codițe, spală-le și lasă-le să se scurgă bine. Taie apoi căpșunile în jumătăți, sau dacă sunt mai mari, taie-le in patru bucăți și pune-le toate într-o oală.
Taie cele 3 lămâi și stoarce-le de zeamă. Adaugă zeama de lămâie peste căpșunile tăiate, apoi pune oala pe foc să fiarbă.
Lasă să fiarbă 2 minute, după care adaugă cei 400 ml de miere și mai fierbe încă 30 de minute. După ce ai adăugat mierea e timpul să adaugi și gelfixul, daca dorești o constistentă mai solidă. Presară gelfixul deasupra și lasă sa fiarba înca 10-15 minute.
Se pune dulceața în borcane curate și sterilizate, se închid cu capace și se lasă la dunst uscat.