fbpx

Dulceață de căpșuni cu rozmarin

AutorVroby
DificultateÎncepător

O dulceață aparte, cu o aromă deosebită, pe care o poți savura ca atare sau ca sos alături de friptura preferată!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire30 minsTimp Total1 oră

Ingrediente:

 1 kg căpșuni
 300 g zahăr
 3 fire de rozmarin
 1 plic gelfix 3:1 (opțional)

Mod de preparare:

1

Se curăță căpșunile de codițe, se spală și se pun la scurs, după care se taie în bucăți mici și se pun într-o oală.

2

Peste căpșuni se adaugă zahărul, firele de rozmarin și se pun pe foc. Din momentul în care începe să dea în clocot se mai lasă să fiarbă 30 de minute.

3

La sfârșit se scot firele de rozmarin și se adaugă gelfixul, dacă se dorește o consistență mai solidă. Se amestecă bine si se mai lasă sa dea un clocot.

4

Se pune dulceața în borcane sterilizate, se înfiletează capacele și se lasă la dunst uscat.

Ingrediente

 1 kg căpșuni
 300 g zahăr
 3 fire de rozmarin
 1 plic gelfix 3:1 (opțional)

Direcții

1

Se curăță căpșunile de codițe, se spală și se pun la scurs, după care se taie în bucăți mici și se pun într-o oală.

2

Peste căpșuni se adaugă zahărul, firele de rozmarin și se pun pe foc. Din momentul în care începe să dea în clocot se mai lasă să fiarbă 30 de minute.

3

La sfârșit se scot firele de rozmarin și se adaugă gelfixul, dacă se dorește o consistență mai solidă. Se amestecă bine si se mai lasă sa dea un clocot.

4

Se pune dulceața în borcane sterilizate, se înfiletează capacele și se lasă la dunst uscat.

Dulceață de căpșuni cu rozmarin