fbpx

Dulceață din flori de soc

AutorLary Larisa
DificultateIntermediar

Această dulceață din flori de soc, atât de gustoasă și aromată, cu un parfum ce îți trezește toate simțurile, nu ar trebui să lipsească din nicio cămară!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare30 minsTimp de gătire / răcire1 oră 30 minsTimp Total2 ore

Ingrediente:

 1 l apa
 1 kg zahar
 500 g flori de soc
 2 lamai

Mod de preparare:

1

Pentru început spală, curăță și alege florile de soc. Este o treabă migăloasă și ai nevoie de puțină răbdare, însă scopul final merită cu siguranța acest efort ;).

2

După ce florile de soc sunt gata alese, pune apa cu zahărul pe foc și lasă să fiarbă până se transformă într-un sirop cu o consistență mai densă. După ce se dizolvă zahărul adaugă coaja de la o lămâie și las-o la fiert împreună cu siropul.

3

Când siropul este gata, culege coaja de lămâie cu o paletă și adaugă florile de soc, împreună cu zeama de la ambele lămâi .

4

Lasă la fiert aproximativ 40 de minute sau până când dulceața trece testul picăturilor care nu se preling. Pe o farfurie picură câțiva stropi de dulceață, acestea trebuie să-și păstreze forma și să nu curgă.

5

Adaugă dulceața fierbinte în borcanele curate și sterilizate. Întoarce-le cu capacul în jos, acoperă-le și lasă-le până a doua zi, să se răcească încet peste noapte.

Ingrediente

 1 l apa
 1 kg zahar
 500 g flori de soc
 2 lamai

Direcții

1

Pentru început spală, curăță și alege florile de soc. Este o treabă migăloasă și ai nevoie de puțină răbdare, însă scopul final merită cu siguranța acest efort ;).

2

După ce florile de soc sunt gata alese, pune apa cu zahărul pe foc și lasă să fiarbă până se transformă într-un sirop cu o consistență mai densă. După ce se dizolvă zahărul adaugă coaja de la o lămâie și las-o la fiert împreună cu siropul.

3

Când siropul este gata, culege coaja de lămâie cu o paletă și adaugă florile de soc, împreună cu zeama de la ambele lămâi .

4

Lasă la fiert aproximativ 40 de minute sau până când dulceața trece testul picăturilor care nu se preling. Pe o farfurie picură câțiva stropi de dulceață, acestea trebuie să-și păstreze forma și să nu curgă.

5

Adaugă dulceața fierbinte în borcanele curate și sterilizate. Întoarce-le cu capacul în jos, acoperă-le și lasă-le până a doua zi, să se răcească încet peste noapte.

Dulceață din flori de soc