Această rețetă de fasole bătută reprezintă unul dintre cele mai gustoase și populare preparate tradiționale, excelent în zile de post și nu numai.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de a pregăti această delicioasă rețetă de fasole bătută, pune fasolea la înmuiat în apă rece. Boabele de fasole se vor hidrata iar fierberea va fi mult mai rapidă.
A doua zi aruncă apa în care fasolea a stat la hidratat, clătește bine boabele de fasole, adaugă apă curată și pune la fiert. Apa trebuie să depășească bine fasolea, cu aproape o palmă.
Mai departe, când fasolea începe să dea în clocot, aruncă apa. Repetă acest pas de încă două ori, apoi lasă fasolea la fiert, la foc moderat. Este foarte important să arunci această apă pentru a nu avea probleme cu stomacul mai târziu.
Apa se va evapora pe măsură ce fasolea va fierbe , astfel că este necesar să o mai completezi din când în când.
Când fasolea este fiartă mai bine de jumătate adaugă morcovii tăiați rondele și o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu alimentar. Acesta va ajuta fasolea să se frăgezească și să se înmoaie.
Odată fiartă, scurge fasolea de apă, adaugă sare, piper, 3 linguri ulei de măsline, usturoiul trecut prin presă și blendează bine cu ajutorul blenderului vertical.
Pune fasolea blenduită în castronele sau caserole și apucă-te de sosul cu ceapă și bulion.
Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit câteva minute până se înmoaie bine. Adaugă bulion sau suc de roșii, sare și puțin piper apoi mai lasă să dea câteva clocote.
Pune sosul deasupra fasolei blenudite și servește cu poftă pe o felie de pâine proaspătă sau alături de o salată de ardei copți!
Ingrediente
Indicații
Cu o seară înainte de a pregăti această delicioasă rețetă de fasole bătută, pune fasolea la înmuiat în apă rece. Boabele de fasole se vor hidrata iar fierberea va fi mult mai rapidă.
A doua zi aruncă apa în care fasolea a stat la hidratat, clătește bine boabele de fasole, adaugă apă curată și pune la fiert. Apa trebuie să depășească bine fasolea, cu aproape o palmă.
Mai departe, când fasolea începe să dea în clocot, aruncă apa. Repetă acest pas de încă două ori, apoi lasă fasolea la fiert, la foc moderat. Este foarte important să arunci această apă pentru a nu avea probleme cu stomacul mai târziu.
Apa se va evapora pe măsură ce fasolea va fierbe , astfel că este necesar să o mai completezi din când în când.
Când fasolea este fiartă mai bine de jumătate adaugă morcovii tăiați rondele și o jumătate de linguriță bicarbonat de sodiu alimentar. Acesta va ajuta fasolea să se frăgezească și să se înmoaie.
Odată fiartă, scurge fasolea de apă, adaugă sare, piper, 3 linguri ulei de măsline, usturoiul trecut prin presă și blendează bine cu ajutorul blenderului vertical.
Pune fasolea blenduită în castronele sau caserole și apucă-te de sosul cu ceapă și bulion.
Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit câteva minute până se înmoaie bine. Adaugă bulion sau suc de roșii, sare și puțin piper apoi mai lasă să dea câteva clocote.
Pune sosul deasupra fasolei blenudite și servește cu poftă pe o felie de pâine proaspătă sau alături de o salată de ardei copți!