Ficăței cu sos de ceapa

AutorIulia Iva
DificultateIntermediar

Daca nu ați încercat până acum să gătiți ficăței, acum e momentul. Ficățeii cu ceapa sunt delicioși, cu o aroma ușor dulceaga.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 500 gr Ficăței
 2 Cepe
 Sare
 Piper
 0,50 mg Vin roșu
 1 Foaie dafin
 2 Căței usturoi
 1 Legătura pătrunjel

Mod de preparare:

1

Curățăm bine ficățeii de pielite și îi spalam. Curățăm cepele și le tăiem solzisori.

Într-o cratiță se pun 2-3 linguri de ulei. Adaugam ceapa. O lăsăm puțin și adăugăm ficățeii, sarea, piperul, frunza de dafin și cățeii de usturoi pisați. Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă. La jumătatea timpului de fierbere adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă. După 10 minute luam capacul și mai lăsăm un pic pe foc până scade lichidul.

Stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat. Se servește cald alaturi de o mămăliguță calda sau piure de cartofi.

Ingrediente

 500 gr Ficăței
 2 Cepe
 Sare
 Piper
 0,50 mg Vin roșu
 1 Foaie dafin
 2 Căței usturoi
 1 Legătura pătrunjel

Indicații

1

Curățăm bine ficățeii de pielite și îi spalam. Curățăm cepele și le tăiem solzisori.

Într-o cratiță se pun 2-3 linguri de ulei. Adaugam ceapa. O lăsăm puțin și adăugăm ficățeii, sarea, piperul, frunza de dafin și cățeii de usturoi pisați. Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă. La jumătatea timpului de fierbere adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă. După 10 minute luam capacul și mai lăsăm un pic pe foc până scade lichidul.

Stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat. Se servește cald alaturi de o mămăliguță calda sau piure de cartofi.

Ficăței cu sos de ceapa