Daca nu ați încercat până acum să gătiți ficăței, acum e momentul. Ficățeii cu ceapa sunt delicioși, cu o aroma ușor dulceaga.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm bine ficățeii de pielite și îi spalam. Curățăm cepele și le tăiem solzisori.
Într-o cratiță se pun 2-3 linguri de ulei. Adaugam ceapa. O lăsăm puțin și adăugăm ficățeii, sarea, piperul, frunza de dafin și cățeii de usturoi pisați. Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă. La jumătatea timpului de fierbere adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă. După 10 minute luam capacul și mai lăsăm un pic pe foc până scade lichidul.
Stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat. Se servește cald alaturi de o mămăliguță calda sau piure de cartofi.
Ingrediente
Indicații
Curățăm bine ficățeii de pielite și îi spalam. Curățăm cepele și le tăiem solzisori.
Într-o cratiță se pun 2-3 linguri de ulei. Adaugam ceapa. O lăsăm puțin și adăugăm ficățeii, sarea, piperul, frunza de dafin și cățeii de usturoi pisați. Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă. La jumătatea timpului de fierbere adăugăm vinul și lăsăm să fiarbă. După 10 minute luam capacul și mai lăsăm un pic pe foc până scade lichidul.
Stingem focul și adăugăm pătrunjelul tocat. Se servește cald alaturi de o mămăliguță calda sau piure de cartofi.