Figurine din turtă dulce

AutorAxinia DV
DificultateÎncepător

La prepararea acestor biscuiți simpli si delicioși se pot amuza si cei mici, dând o mână de ajutor.

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare12 minuteTimp total1 oră 12 minute

Ingrediente:

Pentru figurine
 140 gr unt
 100 gr zahăr brun
 3 miere
 350 gr făină
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2 pudră de ghimbir
 1 tsp scorțișoară măcinată
 1 praf de sare
Pentru decorat
 50 gr zahăr pudră

Mod de preparare:

1

Încinge cuptorul la 200° C. Întinde hârtie de copt în două tăvi. Pune untul, zahărul și mierea într-o tigaie și topește-le încet. Într-un bol mediu amestecă făina, bicarbonatul, condimentele și un praf de sare. Mărunțește bucățile de ghimbir și amestecă-le în bol împreună cu untul topit până obții un aluat dens și omogen.

2

Lasă aluatul la răcit si apoi întinde-l cu sucitorul până este uniform, de 1/2 cm grosime. Decupează figurinele, folosind întregul aluat (resturile se frământă și se întinde încă o foaie de aluat). Pune figurinele în tăvi și dă-le la cuptor pentru 12 minute, până devin aurii. Lasă-le la răcit 10 minute, apoi desprinde-le din tavă și pune-le pe un grătar pentru prăjituri.

3

Pentru decorat, amestecă zahărul pudră cu câteva picături de apă, până devine dens și omogen. Pune zahărul într-o pungă alimentară, din care tai un colț foarte, foarte mic. Din pungă stoarce pasta de zahăr si decorează figurinele. Lasă figurinele deoparte, până se întărește complet zahărul. Se pot păstra o săptămâna într-o cutie bine închisă.

Ingrediente

Pentru figurine
 140 gr unt
 100 gr zahăr brun
 3 miere
 350 gr făină
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 2 pudră de ghimbir
 1 tsp scorțișoară măcinată
 1 praf de sare
Pentru decorat
 50 gr zahăr pudră

Indicații

1

Încinge cuptorul la 200° C. Întinde hârtie de copt în două tăvi. Pune untul, zahărul și mierea într-o tigaie și topește-le încet. Într-un bol mediu amestecă făina, bicarbonatul, condimentele și un praf de sare. Mărunțește bucățile de ghimbir și amestecă-le în bol împreună cu untul topit până obții un aluat dens și omogen.

2

Lasă aluatul la răcit si apoi întinde-l cu sucitorul până este uniform, de 1/2 cm grosime. Decupează figurinele, folosind întregul aluat (resturile se frământă și se întinde încă o foaie de aluat). Pune figurinele în tăvi și dă-le la cuptor pentru 12 minute, până devin aurii. Lasă-le la răcit 10 minute, apoi desprinde-le din tavă și pune-le pe un grătar pentru prăjituri.

3

Pentru decorat, amestecă zahărul pudră cu câteva picături de apă, până devine dens și omogen. Pune zahărul într-o pungă alimentară, din care tai un colț foarte, foarte mic. Din pungă stoarce pasta de zahăr si decorează figurinele. Lasă figurinele deoparte, până se întărește complet zahărul. Se pot păstra o săptămâna într-o cutie bine închisă.

Note

Figurine din turtă dulce