Adugă un strop de culoare într-un preparat rapid și simplu de făcut! Promit că toată lumea o să fie încântată!
Din ingredientele propuse vei obține 3 bucăți de focaccia similare cu cea din poza atașată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o cană am pus 330 ml apă călduță și am amestecat cu cele 5 grame de drojdie până s-au dizolvat complet.
Într-un bol am pus făina și sarea si am amestecat bine.
Peste amestecul de făină și sare am turnat apă cu drojdie și am amestecat până s-a legat un aluat.
Am pregătit un alt bol, în care am pus o lingură de ulei de măsline și am mutat în el aluatul (este lipicios la început).
Bolul l-am acoperit și am lăsat aluatul așa timp de 30 minute.
După cele 30 minute, am descoperit aluatul și am prins de fiecare latură a sa și l-am împăturat, apăsând cu degetele până se formau găuri în aluat.
Procedura anterioară se repedă din 30 în 30 minute, timp de 3 ore.
Într-o tavă am pus o hârtie de copt unsă cu ulei de măsline și am pus cele 3 bucăți de aluat pe care le-am întins ușor cu mâna. Apoi cu degetele apăsăm pe aluat, formând mici găurele.
Am pus câteva bobițe de sare grunjoasă, puțin ulei de măsline și am decorat cu ce am avut: ciorchine de roșii, măsline, usturoi verde și alte plante aromatice. Decorațiunile le-am apăsat puțin în aluat
Am pus cele 3 focaccia în cuptorul preîncălzit la 230 grade, pe funcția căldură sus și jos (fără ventilație), pentru 20 minute.
După cele 20 de minute, recomand să mai aștepti înca 5-10 minute și să le servești lângă o bucată de Pecorino Romano.
Ingrediente
Indicații
Într-o cană am pus 330 ml apă călduță și am amestecat cu cele 5 grame de drojdie până s-au dizolvat complet.
Într-un bol am pus făina și sarea si am amestecat bine.
Peste amestecul de făină și sare am turnat apă cu drojdie și am amestecat până s-a legat un aluat.
Am pregătit un alt bol, în care am pus o lingură de ulei de măsline și am mutat în el aluatul (este lipicios la început).
Bolul l-am acoperit și am lăsat aluatul așa timp de 30 minute.
După cele 30 minute, am descoperit aluatul și am prins de fiecare latură a sa și l-am împăturat, apăsând cu degetele până se formau găuri în aluat.
Procedura anterioară se repedă din 30 în 30 minute, timp de 3 ore.
Într-o tavă am pus o hârtie de copt unsă cu ulei de măsline și am pus cele 3 bucăți de aluat pe care le-am întins ușor cu mâna. Apoi cu degetele apăsăm pe aluat, formând mici găurele.
Am pus câteva bobițe de sare grunjoasă, puțin ulei de măsline și am decorat cu ce am avut: ciorchine de roșii, măsline, usturoi verde și alte plante aromatice. Decorațiunile le-am apăsat puțin în aluat
Am pus cele 3 focaccia în cuptorul preîncălzit la 230 grade, pe funcția căldură sus și jos (fără ventilație), pentru 20 minute.
După cele 20 de minute, recomand să mai aștepti înca 5-10 minute și să le servești lângă o bucată de Pecorino Romano.