fbpx

Focaccia cu roșii / măsline / ierburi aromatice

AutorGreta Pop
DificultateÎncepător

Adugă un strop de culoare într-un preparat rapid și simplu de făcut! Promit că toată lumea o să fie încântată!
Din ingredientele propuse vei obține 3 bucăți de focaccia similare cu cea din poza atașată.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare3 ore 10 minsTimp de gătire / răcire3 ore 20 minsTimp Total6 ore 30 mins

Ingrediente:

Pentru aluat
 400 g făină
 300 ml apă călduță
 5 g drojdie uscată
 10 g sare
 2 ulei de măsline
Decorat
 10 g sare grunjoasă
 5 roșii cherry / ciorchină de roșii
 2 frunze de busuioc tocate mărunt
 2 măsline
 1 creangă de rozmarin
 2 frunze întregi de busuioc
 2 cozi de usturoi verde

Mod de preparare:

1

Într-o cană am pus 330 ml apă călduță și am amestecat cu cele 5 grame de drojdie până s-au dizolvat complet.

2

Într-un bol am pus făina și sarea si am amestecat bine.

3

Peste amestecul de făină și sare am turnat apă cu drojdie și am amestecat până s-a legat un aluat.

4

Am pregătit un alt bol, în care am pus o lingură de ulei de măsline și am mutat în el aluatul (este lipicios la început).

5

Bolul l-am acoperit și am lăsat aluatul așa timp de 30 minute.

6

După cele 30 minute, am descoperit aluatul și am prins de fiecare latură a sa și l-am împăturat, apăsând cu degetele până se formau găuri în aluat.

7

Procedura anterioară se repedă din 30 în 30 minute, timp de 3 ore.

8

Într-o tavă am pus o hârtie de copt unsă cu ulei de măsline și am pus cele 3 bucăți de aluat pe care le-am întins ușor cu mâna. Apoi cu degetele apăsăm pe aluat, formând mici găurele.

9

Am pus câteva bobițe de sare grunjoasă, puțin ulei de măsline și am decorat cu ce am avut: ciorchine de roșii, măsline, usturoi verde și alte plante aromatice. Decorațiunile le-am apăsat puțin în aluat

10

Am pus cele 3 focaccia în cuptorul preîncălzit la 230 grade, pe funcția căldură sus și jos (fără ventilație), pentru 20 minute.

11

După cele 20 de minute, recomand să mai aștepti înca 5-10 minute și să le servești lângă o bucată de Pecorino Romano.

Ingrediente

Pentru aluat
 400 g făină
 300 ml apă călduță
 5 g drojdie uscată
 10 g sare
 2 ulei de măsline
Decorat
 10 g sare grunjoasă
 5 roșii cherry / ciorchină de roșii
 2 frunze de busuioc tocate mărunt
 2 măsline
 1 creangă de rozmarin
 2 frunze întregi de busuioc
 2 cozi de usturoi verde

Direcții

1

Într-o cană am pus 330 ml apă călduță și am amestecat cu cele 5 grame de drojdie până s-au dizolvat complet.

2

Într-un bol am pus făina și sarea si am amestecat bine.

3

Peste amestecul de făină și sare am turnat apă cu drojdie și am amestecat până s-a legat un aluat.

4

Am pregătit un alt bol, în care am pus o lingură de ulei de măsline și am mutat în el aluatul (este lipicios la început).

5

Bolul l-am acoperit și am lăsat aluatul așa timp de 30 minute.

6

După cele 30 minute, am descoperit aluatul și am prins de fiecare latură a sa și l-am împăturat, apăsând cu degetele până se formau găuri în aluat.

7

Procedura anterioară se repedă din 30 în 30 minute, timp de 3 ore.

8

Într-o tavă am pus o hârtie de copt unsă cu ulei de măsline și am pus cele 3 bucăți de aluat pe care le-am întins ușor cu mâna. Apoi cu degetele apăsăm pe aluat, formând mici găurele.

9

Am pus câteva bobițe de sare grunjoasă, puțin ulei de măsline și am decorat cu ce am avut: ciorchine de roșii, măsline, usturoi verde și alte plante aromatice. Decorațiunile le-am apăsat puțin în aluat

10

Am pus cele 3 focaccia în cuptorul preîncălzit la 230 grade, pe funcția căldură sus și jos (fără ventilație), pentru 20 minute.

11

După cele 20 de minute, recomand să mai aștepti înca 5-10 minute și să le servești lângă o bucată de Pecorino Romano.

Focaccia cu roșii / măsline / ierburi aromatice