Crocante la exterior, dar moi și suculente în interior. În această rețetă am folosit ciocolată cu lapte și merișoare, dar partea frumoasă este că puteți adăuga orice aromă sau textură vreți.
🎞️ REȚETA VIDEO PAS CU PAS: Jos pe pagină sau 👉 AICI

Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiem ciocolata bucăți.
Amestecăm făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Într-un bol mare punem untul rece și-l spargem în bucăți mai mici. Adăugăm ambele tipuri de zahăr și amestecăm până când preparatul devine ușor cremos dar încă se mai văd bucăți de unt în el.
Adăugăm ciocolata, merișoarele și esența de vanilie. Încorporăm făina și frământăm cu mâna până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm ouăle bătute și frământăm aluatul timp de 1-2 minute. Doar cât să combinăm totul.
ATENȚIE : Nu frământăm aluatul prea mult, doar cât să putem modela fursecurile.
Formăm biluțe de aproximativ 125 g. Punem fursecurile într-o tavă tapetată cu folie alimentară. Le învelim și le dăm la frigider timp de 2 ore. De preferat 24-36 ore.
Încălzim cuptorul și tava la 170˚C cu ventilator sau 180˚C fără ventilator.
Coacem fursecurile 17-18 minute până exteriorul este auriu iar interiorul...DIVIN.
Lăsăm fursecurile să se răcească 5-10 minute în tavă și după le mutăm pe un grătar să se răcească complet sau le savurăm așa călduțe. A doua variantă este preferata mea 🙂
Ingrediente
Indicații
Tăiem ciocolata bucăți.
Amestecăm făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Într-un bol mare punem untul rece și-l spargem în bucăți mai mici. Adăugăm ambele tipuri de zahăr și amestecăm până când preparatul devine ușor cremos dar încă se mai văd bucăți de unt în el.
Adăugăm ciocolata, merișoarele și esența de vanilie. Încorporăm făina și frământăm cu mâna până obținem un aluat nisipos.
Adăugăm ouăle bătute și frământăm aluatul timp de 1-2 minute. Doar cât să combinăm totul.
ATENȚIE : Nu frământăm aluatul prea mult, doar cât să putem modela fursecurile.
Formăm biluțe de aproximativ 125 g. Punem fursecurile într-o tavă tapetată cu folie alimentară. Le învelim și le dăm la frigider timp de 2 ore. De preferat 24-36 ore.
Încălzim cuptorul și tava la 170˚C cu ventilator sau 180˚C fără ventilator.
Coacem fursecurile 17-18 minute până exteriorul este auriu iar interiorul...DIVIN.
Lăsăm fursecurile să se răcească 5-10 minute în tavă și după le mutăm pe un grătar să se răcească complet sau le savurăm așa călduțe. A doua variantă este preferata mea 🙂