Și așa am mai tăiat o rețetă de pe Bucket List-ul meu dulce. Rețeta pe care am încercat-o îi aparține lui Bruno Albouze ( @brunoalbouze ), un YouTuber popular și după mine un bucătar foarte talentat și creativ. Evident nu m-am putut abține și am făcut câteva modificări, să fie mai pe gustul meu 😀
Am înlocuit coaja de lămâie cu portocale roșii confiate, busuiocul cu fistic tocat și fiindcă nu irosesc niciodată ocazia să folosesc ciocolată, am presărat câteva picături de ciocolată Ruby, pentru un plus de aromă și culoare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Aduceți apa și zahărul la punctul de fierbere, gătiți timp de 3 minute și adăugați migdalele crude.
Amestecați constant la foc mediu. Zahărul va începe să se cristalizeze. Continuați să amestecați pentru a acoperi fiecare migdală cu zahăr timp de aproximativ 15 minute sau până când este complet caramelizată.
Turnați migdalele pe o hârtie de copt să se răcească.
Tocați migdalele și puneți-le deoparte. Le puteți păstra într-un recipient sigilat la temperatura camerei timp de câteva minute.
Se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se pun deoparte.
Folosind un robot de bucătărie sau un mixer frecați bine untul și sarea.
Adăugați colorantul alimentar și amestecați bine.
Adăugați zahărul alb, zahărul brun și marțipanul, tăiat cuburi și amestecați până se omogenizează totul.
Adăugați jumătate din cantitatea de ou și jumătate din cantitatea de făină și amestecați până se combină bine - adăugați restul de ou și făina și omogenizați totul. Nu frământați prea mult aluatul că o să rezulte fursecuri tari.
Transferați aluatul de fursecuri într-un bol. Formați biluțe de aproximativ 55 g și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Înveliți fiecare fursec cu migdalele caramelizate, tocate și puneți-le la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Aluatul de fursecuri poate fi făcut cu zile înainte și păstrat la frigider până la o săptămână sau congelat timp de câteva săptămâni.
Aranjați fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presați ușor fursecurile și coaceți-le la 180˚C timp de 10 minute.
Puneți dulceața într-un poș. Umpleți interiorul fiecărui fursec cu puțină dulceață, înțepându-l în două trei locuri ( acesta este încă moale ) și acoperiți cu câteva bucăți de portocală confiată, tăiată bucăți.
Puneți fursecurile înapoi în cuptor și coaceți pentru încă 8-10 minute.
Odată coapte, decorați cu dulceață și zdrobiți zmeura uscată, fisticul tocat mărunt. Presărați câteva picături de ciocolată Ruby și mai multă portocală tocată, dacă doriți.
Ingrediente
Indicații
Aduceți apa și zahărul la punctul de fierbere, gătiți timp de 3 minute și adăugați migdalele crude.
Amestecați constant la foc mediu. Zahărul va începe să se cristalizeze. Continuați să amestecați pentru a acoperi fiecare migdală cu zahăr timp de aproximativ 15 minute sau până când este complet caramelizată.
Turnați migdalele pe o hârtie de copt să se răcească.
Tocați migdalele și puneți-le deoparte. Le puteți păstra într-un recipient sigilat la temperatura camerei timp de câteva minute.
Se amestecă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu și se pun deoparte.
Folosind un robot de bucătărie sau un mixer frecați bine untul și sarea.
Adăugați colorantul alimentar și amestecați bine.
Adăugați zahărul alb, zahărul brun și marțipanul, tăiat cuburi și amestecați până se omogenizează totul.
Adăugați jumătate din cantitatea de ou și jumătate din cantitatea de făină și amestecați până se combină bine - adăugați restul de ou și făina și omogenizați totul. Nu frământați prea mult aluatul că o să rezulte fursecuri tari.
Transferați aluatul de fursecuri într-un bol. Formați biluțe de aproximativ 55 g și așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Înveliți fiecare fursec cu migdalele caramelizate, tocate și puneți-le la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Aluatul de fursecuri poate fi făcut cu zile înainte și păstrat la frigider până la o săptămână sau congelat timp de câteva săptămâni.
Aranjați fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presați ușor fursecurile și coaceți-le la 180˚C timp de 10 minute.
Puneți dulceața într-un poș. Umpleți interiorul fiecărui fursec cu puțină dulceață, înțepându-l în două trei locuri ( acesta este încă moale ) și acoperiți cu câteva bucăți de portocală confiată, tăiată bucăți.
Puneți fursecurile înapoi în cuptor și coaceți pentru încă 8-10 minute.
Odată coapte, decorați cu dulceață și zdrobiți zmeura uscată, fisticul tocat mărunt. Presărați câteva picături de ciocolată Ruby și mai multă portocală tocată, dacă doriți.