Fursecuri linzer

Autorpapadelicioss
DificultateÎncepător

Aceste fursecuri nu cred că mai au nevoie de vreo prezentare. Sunt perfecte lângă un ceai sau o cafea.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare12 minuteTimp total27 minute

Ingrediente:

 300 gr Faina
 200 gr Unt cu 82 % grăsime tăiat cubulețe (la temperatura camerei)
 100 gr Migdale
 Vanilie
 1 tsp praf de cop
 1 Ou
 Gem în funcție de preferințe
 1 tsp Miere

Mod de preparare:

1

Se macină migdalele. Cu ajutorul unui mixer se mixează untul, oul și îndulcitorul

2

Într-un bol se amestecă toate ingredientele uscate și se încorporează peste cele umede.
Se frământă până se obține un aluat omogen.

3

Se pune aluatul într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru 1 oră sau peste noapte.
Dacă îl lăsați peste noapte scoateți aluatul cu 15 minute înainte să fie decupat.

4

Se împarte aluatul în două bucăți și se întinde într-o foaie cu grosimea de 0,3- 0,4 cm pe blatul de lucru pe care se presară puțină făină.

5

Se decupează biscuiții și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6

Se întinde a doua foaie de aluat și se decupează cu ajutorul unei forme linzer sau puteți improviza ceva cu care să decupați mijlocul.

7

Se coc timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Îi puteți verifica pe la minutul 8.

8

Se scot pe grătar și se lasă la răcit.
Se pudureaza partea de deasupra cu zahar pudră sau cu nucă de cocos măcinată (pentru pitici) și se umplu cu gem.

9

Se pune gem pe cercul întreg și se lipesc.
Poftă bună!

Ingrediente

 300 gr Faina
 200 gr Unt cu 82 % grăsime tăiat cubulețe (la temperatura camerei)
 100 gr Migdale
 Vanilie
 1 tsp praf de cop
 1 Ou
 Gem în funcție de preferințe
 1 tsp Miere

Indicații

1

Se macină migdalele. Cu ajutorul unui mixer se mixează untul, oul și îndulcitorul

2

Într-un bol se amestecă toate ingredientele uscate și se încorporează peste cele umede.
Se frământă până se obține un aluat omogen.

3

Se pune aluatul într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru 1 oră sau peste noapte.
Dacă îl lăsați peste noapte scoateți aluatul cu 15 minute înainte să fie decupat.

4

Se împarte aluatul în două bucăți și se întinde într-o foaie cu grosimea de 0,3- 0,4 cm pe blatul de lucru pe care se presară puțină făină.

5

Se decupează biscuiții și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

6

Se întinde a doua foaie de aluat și se decupează cu ajutorul unei forme linzer sau puteți improviza ceva cu care să decupați mijlocul.

7

Se coc timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Îi puteți verifica pe la minutul 8.

8

Se scot pe grătar și se lasă la răcit.
Se pudureaza partea de deasupra cu zahar pudră sau cu nucă de cocos măcinată (pentru pitici) și se umplu cu gem.

9

Se pune gem pe cercul întreg și se lipesc.
Poftă bună!

Note

Fursecuri linzer