Aceste fursecuri nu cred că mai au nevoie de vreo prezentare. Sunt perfecte lângă un ceai sau o cafea.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se macină migdalele. Cu ajutorul unui mixer se mixează untul, oul și îndulcitorul
Într-un bol se amestecă toate ingredientele uscate și se încorporează peste cele umede.
Se frământă până se obține un aluat omogen.
Se pune aluatul într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru 1 oră sau peste noapte.
Dacă îl lăsați peste noapte scoateți aluatul cu 15 minute înainte să fie decupat.
Se împarte aluatul în două bucăți și se întinde într-o foaie cu grosimea de 0,3- 0,4 cm pe blatul de lucru pe care se presară puțină făină.
Se decupează biscuiții și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se întinde a doua foaie de aluat și se decupează cu ajutorul unei forme linzer sau puteți improviza ceva cu care să decupați mijlocul.
Se coc timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Îi puteți verifica pe la minutul 8.
Se scot pe grătar și se lasă la răcit.
Se pudureaza partea de deasupra cu zahar pudră sau cu nucă de cocos măcinată (pentru pitici) și se umplu cu gem.
Se pune gem pe cercul întreg și se lipesc.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se macină migdalele. Cu ajutorul unui mixer se mixează untul, oul și îndulcitorul
Într-un bol se amestecă toate ingredientele uscate și se încorporează peste cele umede.
Se frământă până se obține un aluat omogen.
Se pune aluatul într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru 1 oră sau peste noapte.
Dacă îl lăsați peste noapte scoateți aluatul cu 15 minute înainte să fie decupat.
Se împarte aluatul în două bucăți și se întinde într-o foaie cu grosimea de 0,3- 0,4 cm pe blatul de lucru pe care se presară puțină făină.
Se decupează biscuiții și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se întinde a doua foaie de aluat și se decupează cu ajutorul unei forme linzer sau puteți improviza ceva cu care să decupați mijlocul.
Se coc timp de 12 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Îi puteți verifica pe la minutul 8.
Se scot pe grătar și se lasă la răcit.
Se pudureaza partea de deasupra cu zahar pudră sau cu nucă de cocos măcinată (pentru pitici) și se umplu cu gem.
Se pune gem pe cercul întreg și se lipesc.
Poftă bună!