Hello Spring 🌷🌱 Iubesc tradițiile românești și, deși mărțișorul de astăzi și-a schimbat puțin semnificația de altă dată, tot este o tradiție frumoasă și autentică. Anul acesta nu am vrut să dăruiesc persoanelor dragi un mărțișor pe care să-l uite într-un sertar, ci am decis să le pregătesc un mic "mărțișor" pe care nu o să-l poarte în piept, ci în stomac. 😄
Ingrediente:
Mod de preparare:
Combinăm smântâna și extractul de vanilie într-o cratiță. Adaugăm sarea și glucoza lichidă și o punem la fiert, să dea un clocot, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe și se amestecă până se topeșțe de tot.
Punem ciocolata ruby într-un castron și turnam deasupra compoziția de smântână, și amestecăm totul cu un blender vertical până se emulsionează. Opțional, puteți adăuga o picătură de colorant alimentar gel roz, dacă doriți ca ganache-ul să fie mai colorat.
Lăsăm crema să se răcească și să se solidifice la temperatura camerei, acoperită cu o folie de plastic ca să nu facă crustă.
Punem zahărul pudră și untul în vasul unui mixer planetar sau într-un castron și amestecăm bine până când nu mai rămân bucăți de unt.
Adăugam gălbenușurile de ou, extractul de vanilie și amestecăm până la omogenizare, apoi adăugăm făina de migdale și făina simplă. Continuăm să amestecăm până când aluatul este aproape format (aluatul este încă biluțe). Scoatem aluatul din bol și-l așezam deasupra unei bucăți de folie de plastic. Apăsam aluatul într-un pătrat plat și-l acoperim cu folia de plastic. Se lasă la răcit la frigider timp de 1-2 ore.
Odată răcit, întindem aluatul la 3 mm grosime pe o suprafață ușor făinată și tăiem fursecurile cu forme la alegere. Așezăm biscuiții tăiați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem la 170 ° C timp de 5-6 minute.
Când sunt gata le lăsăm să se răcească câteva minute , abia apoi le scoatem pe un grătar unde le lăsăm să se răcească complet.
Punem crema de ciocolată într-un poș și formăm un cerc gol (forma de donut) pe suprafața a jumătate dintre fursecuri. Umplem cercul cu o linguriță de dulceață și-l acoperim cu încă un fursec.
Pudrăm fursecurile cu zahăr pudră și le decoram cu decorațiunile de ciocolata (eu am facut trandafiri și frunzele din ciocolată modelatoare și buburuza din pastă de zahăr) sau le putem lăsa simple, doar pudrate cu zahăr.
Ingrediente
Indicații
Combinăm smântâna și extractul de vanilie într-o cratiță. Adaugăm sarea și glucoza lichidă și o punem la fiert, să dea un clocot, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe și se amestecă până se topeșțe de tot.
Punem ciocolata ruby într-un castron și turnam deasupra compoziția de smântână, și amestecăm totul cu un blender vertical până se emulsionează. Opțional, puteți adăuga o picătură de colorant alimentar gel roz, dacă doriți ca ganache-ul să fie mai colorat.
Lăsăm crema să se răcească și să se solidifice la temperatura camerei, acoperită cu o folie de plastic ca să nu facă crustă.
Punem zahărul pudră și untul în vasul unui mixer planetar sau într-un castron și amestecăm bine până când nu mai rămân bucăți de unt.
Adăugam gălbenușurile de ou, extractul de vanilie și amestecăm până la omogenizare, apoi adăugăm făina de migdale și făina simplă. Continuăm să amestecăm până când aluatul este aproape format (aluatul este încă biluțe). Scoatem aluatul din bol și-l așezam deasupra unei bucăți de folie de plastic. Apăsam aluatul într-un pătrat plat și-l acoperim cu folia de plastic. Se lasă la răcit la frigider timp de 1-2 ore.
Odată răcit, întindem aluatul la 3 mm grosime pe o suprafață ușor făinată și tăiem fursecurile cu forme la alegere. Așezăm biscuiții tăiați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le coacem la 170 ° C timp de 5-6 minute.
Când sunt gata le lăsăm să se răcească câteva minute , abia apoi le scoatem pe un grătar unde le lăsăm să se răcească complet.
Punem crema de ciocolată într-un poș și formăm un cerc gol (forma de donut) pe suprafața a jumătate dintre fursecuri. Umplem cercul cu o linguriță de dulceață și-l acoperim cu încă un fursec.
Pudrăm fursecurile cu zahăr pudră și le decoram cu decorațiunile de ciocolata (eu am facut trandafiri și frunzele din ciocolată modelatoare și buburuza din pastă de zahăr) sau le putem lăsa simple, doar pudrate cu zahăr.