De când am descoperit genul acesta de tartă rustică îmi tot vine să fac… zilnic dacă se poate! Și cum nu putem mânca chiar numai galette cu rubarbă și căpșuni am încercat și varianta sărată!
A ieșit extraordinar de bună!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător am amestecat toate ingredientele uscate, apoi am pus cubulețele de unt și am amestecat și sfărmat cu degetele untul, până am obținut o compoziție de textura nisipului umed. Ulterior am adăugat oțetul și apa.
În bol am format o bilă de aluat pe care am transferat-o pe blatul de lucru și am frământat-o timp de 1-2 minute, până m-am asigurat că nu mai sunt cubulețe/ bucăți de unt întregi. Aluatul l-am turtit, formând o plăcințică ovală și l-am lăsat într-o folie alimentară pentru 30 minute, la frigider.
Ciupercile le-am spălat și sters de apă, apoi le-am feliat cu tot cu picioruș. Am pus o tigaie la încins cu o lingură de ulei în ea. Aici am pus feliuțele de ciuperci peste care am pus sare și piper și le-am lăsat să se rumenească bine pe ambele părți.
Când am terminat cu ciupercile (le-am făcut în două ture deoarece era mică tigaia și pentru a le rumeni nu trebuie să stea unele peste celelate, deci le punem într-un singur strat pe suprafața tigăii!) le-am pus pe o farfurie și în aceași tigaie am mai pus puțin ulei, ceapa toacată mărunt și cei doi cătei de usturoi dați prin presă. Fiind puțină ceapă a durat cam 1 minut și a fost gata.
Într-un bol am pus brânza Ricotta, oul, brânza Gouda rasă, sare, piper și 1 linguriță de cimbru uscat. Am amestecat totul bine și am turnat compoziția din tigaie – ceapă și usturoi.
După cele 30 minute, am scos aluatul din frigider și cu ajutorul unui sucitor l-am întins într-o formă ovală.
Crema de brânză am întins-o peste el, lăsând o margine de aproximativ 2 cm.
Ciupercile rumenite le-am așezat peste crema de brânză și am decorat cu 2 fire de cimbru proaspăt. Marginea tartei am uns-o cu puțin ulei de măsline.
Cuptorul l-am preîncălzit la 180˚C, pe funcția ventilație și căldură de sus și jos. Am pus tarta într-o tavă, pe raftul al doilea (numărăm de jos în sus) și am lăsat-o pentru 35 minute.
După ce s-a copt o lăsăm 5-10 minute să se răcorească, apoi o putem felia.
Ingrediente
Indicații
Într-un bol încăpător am amestecat toate ingredientele uscate, apoi am pus cubulețele de unt și am amestecat și sfărmat cu degetele untul, până am obținut o compoziție de textura nisipului umed. Ulterior am adăugat oțetul și apa.
În bol am format o bilă de aluat pe care am transferat-o pe blatul de lucru și am frământat-o timp de 1-2 minute, până m-am asigurat că nu mai sunt cubulețe/ bucăți de unt întregi. Aluatul l-am turtit, formând o plăcințică ovală și l-am lăsat într-o folie alimentară pentru 30 minute, la frigider.
Ciupercile le-am spălat și sters de apă, apoi le-am feliat cu tot cu picioruș. Am pus o tigaie la încins cu o lingură de ulei în ea. Aici am pus feliuțele de ciuperci peste care am pus sare și piper și le-am lăsat să se rumenească bine pe ambele părți.
Când am terminat cu ciupercile (le-am făcut în două ture deoarece era mică tigaia și pentru a le rumeni nu trebuie să stea unele peste celelate, deci le punem într-un singur strat pe suprafața tigăii!) le-am pus pe o farfurie și în aceași tigaie am mai pus puțin ulei, ceapa toacată mărunt și cei doi cătei de usturoi dați prin presă. Fiind puțină ceapă a durat cam 1 minut și a fost gata.
Într-un bol am pus brânza Ricotta, oul, brânza Gouda rasă, sare, piper și 1 linguriță de cimbru uscat. Am amestecat totul bine și am turnat compoziția din tigaie – ceapă și usturoi.
După cele 30 minute, am scos aluatul din frigider și cu ajutorul unui sucitor l-am întins într-o formă ovală.
Crema de brânză am întins-o peste el, lăsând o margine de aproximativ 2 cm.
Ciupercile rumenite le-am așezat peste crema de brânză și am decorat cu 2 fire de cimbru proaspăt. Marginea tartei am uns-o cu puțin ulei de măsline.
Cuptorul l-am preîncălzit la 180˚C, pe funcția ventilație și căldură de sus și jos. Am pus tarta într-o tavă, pe raftul al doilea (numărăm de jos în sus) și am lăsat-o pentru 35 minute.
După ce s-a copt o lăsăm 5-10 minute să se răcorească, apoi o putem felia.