Germknoedel

Autoralexandrah
DificultateIntermediar

Reteta austriaca de desert care trebuie mancat cat timp e cald.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire35 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 2 cești faina
 1 ou
 ½ tsp sare
 2 zahar
 23 lapte
 ¾ baton drojdie
 25 gr unt
 magiun de prune
 sos de vanilie
 seminte de mac

Mod de preparare:

1

Se amesteca zaharul, laptele si drojdia si se lasa 5 min.

2

Se amesteca apoi cu faina, ouale, untul si sarea.

3

Se lasa undeva acoperita la cald 30 min.

4

Se pune la fiert apa cu sare.

5

Se fac niste galusti de coca in care se pune cam o lingura de magiun (trebuie sa fie foarte bine inchise).

6

Cand apa fierbe se pun la fiert pentru 10 – 15 minute.

7

Se scot din apa si se lasa cateva minute, dupa care se acopera cu sos de vanilie, zahar pudra si mac.

8

Se servesc cat sunt inca calde.

Ingrediente

 2 cești faina
 1 ou
 ½ tsp sare
 2 zahar
 23 lapte
 ¾ baton drojdie
 25 gr unt
 magiun de prune
 sos de vanilie
 seminte de mac

Indicații

1

Se amesteca zaharul, laptele si drojdia si se lasa 5 min.

2

Se amesteca apoi cu faina, ouale, untul si sarea.

3

Se lasa undeva acoperita la cald 30 min.

4

Se pune la fiert apa cu sare.

5

Se fac niste galusti de coca in care se pune cam o lingura de magiun (trebuie sa fie foarte bine inchise).

6

Cand apa fierbe se pun la fiert pentru 10 – 15 minute.

7

Se scot din apa si se lasa cateva minute, dupa care se acopera cu sos de vanilie, zahar pudra si mac.

8

Se servesc cat sunt inca calde.

Note

Germknoedel