Gogoși pufoase cu ciocolată

AutorFlorin Danuț
DificultateÎncepător

Gogoși pufoase cu ciocolată ca in ani copilărie ca la mama acasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 15 minute

Ingrediente:

 1 kg faină albă
 5 ouă
 250 ml lapte călduț
 2 fl oz frojdie uscată
 1 tbsp esența de vanilie
 7 zahăr
 50 ml ulei
 coajă rasă de lămâie
 2 gr sare
 100 gr Nutella

Mod de preparare:

1

Într-un vas mare amestecăm faină cu drojdia și cu sarea. Laptele il încălzim un pic si apoi topim zahărul in el, facem o gaură în faină, punem ouale, laptele îndulcit, esența de vanilie si coajă de lămâie.

2

Dacă vi se pare ca e subțire aluatul, mai puneți puțină faină. Framântam bine si la final punem ulei puțin câte puțin si continuam să frământam până când uleiul sa încorporat în aluat.

3

Lăsăm la dospit cam 45 de minute la loc cald si acoperit cu un prosop. Pregătim masă de lucru, presăram puțină faină și intindem o parte din aluat pe masă. Cu un pahar facem forme, însă nu apasam pe aluat tare, ci doar pentru a vedea unde sa punem grămăjoarele de butelia.

4

Intindem si cea de-a doua foie de aluat si o punem peste prima foie ce pe care am pus butelia si incercam să decupam cu același pahar gogosile. Le mai lăsăm vreo 15 minute pe masă și apoi le punem la prăjit într-un vas cu ulei încins.

5

Când capătă o culoare rumenă, se scot pe un șervețel de hârtie pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Ingrediente

 1 kg faină albă
 5 ouă
 250 ml lapte călduț
 2 fl oz frojdie uscată
 1 tbsp esența de vanilie
 7 zahăr
 50 ml ulei
 coajă rasă de lămâie
 2 gr sare
 100 gr Nutella

Indicații

1

Într-un vas mare amestecăm faină cu drojdia și cu sarea. Laptele il încălzim un pic si apoi topim zahărul in el, facem o gaură în faină, punem ouale, laptele îndulcit, esența de vanilie si coajă de lămâie.

2

Dacă vi se pare ca e subțire aluatul, mai puneți puțină faină. Framântam bine si la final punem ulei puțin câte puțin si continuam să frământam până când uleiul sa încorporat în aluat.

3

Lăsăm la dospit cam 45 de minute la loc cald si acoperit cu un prosop. Pregătim masă de lucru, presăram puțină faină și intindem o parte din aluat pe masă. Cu un pahar facem forme, însă nu apasam pe aluat tare, ci doar pentru a vedea unde sa punem grămăjoarele de butelia.

4

Intindem si cea de-a doua foie de aluat si o punem peste prima foie ce pe care am pus butelia si incercam să decupam cu același pahar gogosile. Le mai lăsăm vreo 15 minute pe masă și apoi le punem la prăjit într-un vas cu ulei încins.

5

Când capătă o culoare rumenă, se scot pe un șervețel de hârtie pentru a fi absorbit uleiul in exces.

Gogoși pufoase cu ciocolată