Grâu cu cinci cepe

AutorTimea
DificultateÎncepător

O combinație extraordinara un gust foarte foarte bun. Cred ca aceasta este rețeta mea favorita.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

 200 gr grâu
 3 de ulei de măsline
 20 gr unt
 1 ceapă albă
 6 căței de usturoi
 2 bucăți de ceapă verde
 1 bucată de praz
 1 legătură de leurdă
 200 ml smântână de gătit
 10 gr parmezan
 10 ml ulei cu cardamon și chili (se poate înlocui și cu alte uleiuri, cel mai bun e dacă e picant)
 sare
 piper
 2 gr nucșoară

Mod de preparare:

1

Pun la fiert grâul cu un pic de sare, iar cantitatea de apa e cam dublu de cantitatea grâului și fierb acoperit la foc mediu cam o oră.

2

Într-o oale pun uleiul, și untul. Când se topește adaug ceapa albă, călesc cam 4 minute, adaug usturoiul, las încă 2 minute.

3

Adaug prazul tăiat în cercuri, ceapa verde și cam 150 ml de apa. Îl acopăr și las cam 10 minute, amestecând câteodată.

4

La sfârșit adaug smântână de gătit, sare, piper, nucșoară și mai las cam 3 - 4 minute.

5

Iau de pe foc și adaug leurda, tăiați mărunți, și grâul.
Servesc cu un pic de parmezan ras, ulei de cardamon și chili și decorez cu microgreens.

Ingrediente

 200 gr grâu
 3 de ulei de măsline
 20 gr unt
 1 ceapă albă
 6 căței de usturoi
 2 bucăți de ceapă verde
 1 bucată de praz
 1 legătură de leurdă
 200 ml smântână de gătit
 10 gr parmezan
 10 ml ulei cu cardamon și chili (se poate înlocui și cu alte uleiuri, cel mai bun e dacă e picant)
 sare
 piper
 2 gr nucșoară

Indicații

1

Pun la fiert grâul cu un pic de sare, iar cantitatea de apa e cam dublu de cantitatea grâului și fierb acoperit la foc mediu cam o oră.

2

Într-o oale pun uleiul, și untul. Când se topește adaug ceapa albă, călesc cam 4 minute, adaug usturoiul, las încă 2 minute.

3

Adaug prazul tăiat în cercuri, ceapa verde și cam 150 ml de apa. Îl acopăr și las cam 10 minute, amestecând câteodată.

4

La sfârșit adaug smântână de gătit, sare, piper, nucșoară și mai las cam 3 - 4 minute.

5

Iau de pe foc și adaug leurda, tăiați mărunți, și grâul.
Servesc cu un pic de parmezan ras, ulei de cardamon și chili și decorez cu microgreens.

Note

Grâu cu cinci cepe