Griș cu lapte și mac

AutorTimea
DificultateÎncepător

Cred că sunt îndrăgostită de cardamom, așa că folosesc destul de des în bucătărie acest ingredient indiferent dacă fac cafea, prăjitură cu mere sau griș cu lapte. Această rețetă este ideală pentru mic dejun, sau o gustare dulce. Vă garantez că este delicioasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 70 gr griș
 500 ml lapte
 4 bucăți de anason
 3 gr scorțișoară
 2 gr cuișoare
 10 semințe de cardamon
 20 gr mac
 40 gr zahăr
 5 gr sirop de curmale
 10 gr nucă
 10 gr zahăr vaniliat

Mod de preparare:

1

Pun laptele la fiert, adaug grișul amestecând constant, apoi adaug scorțișoara, cardamomul (l-am făcut praf / pudră din semințe de cardamon), macul, anasonul, cuișoarele, zahărul vaniliat, zahărul și fierb aproximativ 10 minute.

2

Între timp prăjesc nuca într-o tigaie uscată.

3

Pun grișul într-o farfurie adâncă, peste el așez nuca prăjită și siropul de curmale / sau gemul.

Ingrediente

 70 gr griș
 500 ml lapte
 4 bucăți de anason
 3 gr scorțișoară
 2 gr cuișoare
 10 semințe de cardamon
 20 gr mac
 40 gr zahăr
 5 gr sirop de curmale
 10 gr nucă
 10 gr zahăr vaniliat

Indicații

1

Pun laptele la fiert, adaug grișul amestecând constant, apoi adaug scorțișoara, cardamomul (l-am făcut praf / pudră din semințe de cardamon), macul, anasonul, cuișoarele, zahărul vaniliat, zahărul și fierb aproximativ 10 minute.

2

Între timp prăjesc nuca într-o tigaie uscată.

3

Pun grișul într-o farfurie adâncă, peste el așez nuca prăjită și siropul de curmale / sau gemul.

Note

Griș cu lapte și mac