Hummus

AutorVroby
DificultateÎncepător

Rapid, extraordinar de bun si foarte sănătos! Suficiente motive ca să îl încerci și tu!

ShareSave
Randamente6 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp total10 minute

Ingrediente:

 1 conserva de năut de 800 g
 3 tahini (pastă de susan)
 4 căței de usturoi pisați
 sucul de la o jumătate de lămâie
 3 ulei de măsline + înca una pentru servire
 sare și piper
 puțina boia de ardei dulce

Mod de preparare:

1

Începe prin a pune nătul din conservă la scurs, dar păstreaza apa care se scurge. Pune apoi boabele de năut în blender, alături de pasta tahini, cățeii pisați de usturoi, sucul de lămâie si cele 3 linguri de ulei de măsline. Treptat adăugați câte puțină zeamă din conserva, și blenduiți până obțineți o compoziție omogenă și cremoasă, suficient de groasă cât să nu curgă.

2

Adăugați sare și piper după gust și amestecați bine. Compoziția se păstrează la frigider într-un vas acoperit cu folie alimentară pentru a nu face crustă. Înainte de servire decorați cu o lingura de ulei de măsline si puțină boia de ardei dulce.

Ingrediente

 1 conserva de năut de 800 g
 3 tahini (pastă de susan)
 4 căței de usturoi pisați
 sucul de la o jumătate de lămâie
 3 ulei de măsline + înca una pentru servire
 sare și piper
 puțina boia de ardei dulce

Indicații

1

Începe prin a pune nătul din conservă la scurs, dar păstreaza apa care se scurge. Pune apoi boabele de năut în blender, alături de pasta tahini, cățeii pisați de usturoi, sucul de lămâie si cele 3 linguri de ulei de măsline. Treptat adăugați câte puțină zeamă din conserva, și blenduiți până obțineți o compoziție omogenă și cremoasă, suficient de groasă cât să nu curgă.

2

Adăugați sare și piper după gust și amestecați bine. Compoziția se păstrează la frigider într-un vas acoperit cu folie alimentară pentru a nu face crustă. Înainte de servire decorați cu o lingura de ulei de măsline si puțină boia de ardei dulce.

Note

Hummus