Iepure la cuptor pe pat de legume

AutorFlorin Danuț
DificultateÎncepător

Iepure are o carne slabă, săraca in calorii si colesterol dar bogat in gust,nmotiv pentru care se pretează atât pentru o masă festivă cât și pentru hipocalorică.

ShareSave
Randamente6 porțiiTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 55 minute

Ingrediente:

 un iepure mediu (2 kg )
 500 gr cartofi
 200 gr morcovi
 150 gr ciuperci champignon
 4 ulei măsline
 25 gr usturoi
 150 ml vin alb sec
 5 gr rozmarin
 sare (după gust)
 piper (după gust)

Mod de preparare:

1

Această rețetă este potrivită (in privința timpilor de preparare), iepurele este din producția proprie de casă.

2

Încingem cuptorul la 190˚C (foc mediu spre mare).

3

Se curata usturoiul si se taie in fâșii, pe lungime. Curatam cartofii si morcovii.
Tăiem cartofii in 4 si morcovii roadele de circa 5 mm.
Amestecăm cartofii, usturoiul si morcovii cu 2 lingurițe de ulei de măsline, sare ,și piper după gust
Așezăm iepurele într-o tavă orizontal (pe mijloc),după care punem legumele într-un stat mediu in prejurul iepurelui.

4

Adăugăm in tavă rozmarinul si vinul alb sec. Acoperim tava (cu un capac sau o folie de aluminiu) si îl introducem la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Îndepărtăm capacul sau folia cu care a fost acoperit si lăsăm să se mai rumenească circa 10-15 minute. Pentru decor eu am folosit lămăie si vișli tot de iepure făcuți de mine acasă.

5

Friptură de iepure cu legume la cuptor se servește cu legumele din tavă și salată.

Ingrediente

 un iepure mediu (2 kg )
 500 gr cartofi
 200 gr morcovi
 150 gr ciuperci champignon
 4 ulei măsline
 25 gr usturoi
 150 ml vin alb sec
 5 gr rozmarin
 sare (după gust)
 piper (după gust)

Indicații

1

Această rețetă este potrivită (in privința timpilor de preparare), iepurele este din producția proprie de casă.

2

Încingem cuptorul la 190˚C (foc mediu spre mare).

3

Se curata usturoiul si se taie in fâșii, pe lungime. Curatam cartofii si morcovii.
Tăiem cartofii in 4 si morcovii roadele de circa 5 mm.
Amestecăm cartofii, usturoiul si morcovii cu 2 lingurițe de ulei de măsline, sare ,și piper după gust
Așezăm iepurele într-o tavă orizontal (pe mijloc),după care punem legumele într-un stat mediu in prejurul iepurelui.

4

Adăugăm in tavă rozmarinul si vinul alb sec. Acoperim tava (cu un capac sau o folie de aluminiu) si îl introducem la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Îndepărtăm capacul sau folia cu care a fost acoperit si lăsăm să se mai rumenească circa 10-15 minute. Pentru decor eu am folosit lămăie si vișli tot de iepure făcuți de mine acasă.

5

Friptură de iepure cu legume la cuptor se servește cu legumele din tavă și salată.

Iepure la cuptor pe pat de legume