Înghețată de casă, fără aparat special, 2 ingrediente

AutoriCook
DificultateÎncepător

De ce să cumpărăm înghețata, când o putem prepara acasă, din ingrediente simple, fără coloranți artificiali și alți agenți de îngroșare? Aromele sunt la îndemâna noastră și putem crea combinații surprinzatoare de înghețătă.

Reteța propusă de noi, este cea mai simplă posibilă ... o înghețată făcută in casă, fără aparat special și folosind doar două ingrediente la îndemâna oricui!

Cremoasa, aerata și o baza perfecta pentru a crea variante de înghețată cu aromele preferate!

Pornind de la această rețeta, am încercat trei mix-uri demențiale, atât ca textură, cât și ca savoare!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare5 oreTimp total5 ore 30 minute

Ingrediente:

 400 gr smântână pentru frișcă, rece
 397 gr lapte condensat (1 conservă), rece (refrigerată cu cel puțin 3 ore înainte sau de preferat peste noapte)
 Opțional: 2 pliculețe de zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare:

1

Folosind un tel sau un mixer electric, bateți smântâna pe viteză medie-mare până când se formează vârfuri moi.

2

Reduceți puțin viteza mixerului și turnați laptele condensat rece și zahărul vanilat / extractul de vanilie.

3

Măriți din nou viteza și bateți totul până când amestecul este gros și ține vârfurile tari.

4

Transferați baza de înghețată într-un recipient mare care poate fi resigilat, acoperiți și congelați cel puțin 5 ore sau peste noapte înainte de a mânca. Depozitați înghețata în congelator până la 6 săptămâni.

Ingrediente

 400 gr smântână pentru frișcă, rece
 397 gr lapte condensat (1 conservă), rece (refrigerată cu cel puțin 3 ore înainte sau de preferat peste noapte)
 Opțional: 2 pliculețe de zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie

Indicații

1

Folosind un tel sau un mixer electric, bateți smântâna pe viteză medie-mare până când se formează vârfuri moi.

2

Reduceți puțin viteza mixerului și turnați laptele condensat rece și zahărul vanilat / extractul de vanilie.

3

Măriți din nou viteza și bateți totul până când amestecul este gros și ține vârfurile tari.

4

Transferați baza de înghețată într-un recipient mare care poate fi resigilat, acoperiți și congelați cel puțin 5 ore sau peste noapte înainte de a mânca. Depozitați înghețata în congelator până la 6 săptămâni.

Note

Înghețată de casă, fără aparat special, 2 ingrediente