Lapte de pasăre, din copilărie…

AutorTimea
DificultateÎncepător

Rețeta aceasta îmi amintește foarte mult de copilăria mea. E o rețeta simplă, doar o singură problemă are: se termină foarte repede.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 800 ml lapte
 4 gălbenușuri
 4 albușuri
 10 semințe de cardamom (se face pudră din ele)
 1 tsp scortișoară
 1 tbsp praf de budincă vanilie
 2 zahăr pudră
 70 gr zahăr
 10 gr zahăr vanilat
 sare
 coajă de lămâie

Mod de preparare:

1

Pun laptele pe foc apoi adaug scorțișoara și pudra de cardamom.

2

Când s-a încălzit laptele iau din el cam 100 ml și amestec bine cu zahărul, gălbenușurile și cu praful de budincă.

3

Cu mixererul bat albușurile iar când s-a întărit spuma destul de bine, adaug zahărul vanilat, un pic de sare și zahărul pudră apoi mai bat cu mixerul până când se face suma tare / fermă. Este gata atunci când spuma nu cade de pe lingură dacă întorc lingura in jos.

4

In laptele încălzit adaug încet și treptat mixul cu gălbenușurile și pun la fiert amestecând încontinuu.

5

Fierb încontinuu până când capătă o consistență mai groasă, aproximativ 10 minute.

6

Iau de pe foc laptele și cu o lingură adaug albușul spumă formând un fel de “găluște”, apoi pe deasupra răzuiesc coajă de lămâie.

7

Decorez cu scorțișoară și flori comestibile.

Ingrediente

 800 ml lapte
 4 gălbenușuri
 4 albușuri
 10 semințe de cardamom (se face pudră din ele)
 1 tsp scortișoară
 1 tbsp praf de budincă vanilie
 2 zahăr pudră
 70 gr zahăr
 10 gr zahăr vanilat
 sare
 coajă de lămâie

Indicații

1

Pun laptele pe foc apoi adaug scorțișoara și pudra de cardamom.

2

Când s-a încălzit laptele iau din el cam 100 ml și amestec bine cu zahărul, gălbenușurile și cu praful de budincă.

3

Cu mixererul bat albușurile iar când s-a întărit spuma destul de bine, adaug zahărul vanilat, un pic de sare și zahărul pudră apoi mai bat cu mixerul până când se face suma tare / fermă. Este gata atunci când spuma nu cade de pe lingură dacă întorc lingura in jos.

4

In laptele încălzit adaug încet și treptat mixul cu gălbenușurile și pun la fiert amestecând încontinuu.

5

Fierb încontinuu până când capătă o consistență mai groasă, aproximativ 10 minute.

6

Iau de pe foc laptele și cu o lingură adaug albușul spumă formând un fel de “găluște”, apoi pe deasupra răzuiesc coajă de lămâie.

7

Decorez cu scorțișoară și flori comestibile.

Note

Lapte de pasăre, din copilărie…