Rețeta aceasta îmi amintește foarte mult de copilăria mea. E o rețeta simplă, doar o singură problemă are: se termină foarte repede.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pun laptele pe foc apoi adaug scorțișoara și pudra de cardamom.
Când s-a încălzit laptele iau din el cam 100 ml și amestec bine cu zahărul, gălbenușurile și cu praful de budincă.
Cu mixererul bat albușurile iar când s-a întărit spuma destul de bine, adaug zahărul vanilat, un pic de sare și zahărul pudră apoi mai bat cu mixerul până când se face suma tare / fermă. Este gata atunci când spuma nu cade de pe lingură dacă întorc lingura in jos.
In laptele încălzit adaug încet și treptat mixul cu gălbenușurile și pun la fiert amestecând încontinuu.
Fierb încontinuu până când capătă o consistență mai groasă, aproximativ 10 minute.
Iau de pe foc laptele și cu o lingură adaug albușul spumă formând un fel de “găluște”, apoi pe deasupra răzuiesc coajă de lămâie.
Decorez cu scorțișoară și flori comestibile.
Ingrediente
Indicații
Pun laptele pe foc apoi adaug scorțișoara și pudra de cardamom.
Când s-a încălzit laptele iau din el cam 100 ml și amestec bine cu zahărul, gălbenușurile și cu praful de budincă.
Cu mixererul bat albușurile iar când s-a întărit spuma destul de bine, adaug zahărul vanilat, un pic de sare și zahărul pudră apoi mai bat cu mixerul până când se face suma tare / fermă. Este gata atunci când spuma nu cade de pe lingură dacă întorc lingura in jos.
In laptele încălzit adaug încet și treptat mixul cu gălbenușurile și pun la fiert amestecând încontinuu.
Fierb încontinuu până când capătă o consistență mai groasă, aproximativ 10 minute.
Iau de pe foc laptele și cu o lingură adaug albușul spumă formând un fel de “găluște”, apoi pe deasupra răzuiesc coajă de lămâie.
Decorez cu scorțișoară și flori comestibile.