Un desert tipic francez.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 150 grade Celsius.
Puneți albușurile intr-un bol si amestecați cu mixerul până în momentul în care compoziția devine atât de tare încât nu curge dacă întoarceți bolul cu gura în jos.
Într-un castron separat, cerneți prin sită făina de migdale, zahărul pudră, sarea si pudra de matcha.
Prin aceiași sită presărați pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecați încet cu o spatulă până amestecul devine mătăsos și vâscos.
Turnați compoziția într-un poș.
Puneți o hârtie de copt pe o tavă. Cu poșul turnați mixtura, la distanță de 2-3 cm.
După ce umpleți tava, loviți-o încet de masă de 3 ori pentru a da forma de macaron.
Lasati tava cu bezelele sa se odihneasca pentru o jumatate de ora.
Le băgați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Se pune ciocolata si frisca la topit pe bain marie (intr-un vas, deasupra altui vas cu apa care e pe foc) si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se lasa la racit.
Cand amestecul e rece, se mixeaza cu mixerul.
Se ia o bucata de macaron, se pune putina crema pe mijloc si se lipeste a 2-a bucata peste crema.
Ingrediente
Indicații
Preîncălziți cuptorul la 150 grade Celsius.
Puneți albușurile intr-un bol si amestecați cu mixerul până în momentul în care compoziția devine atât de tare încât nu curge dacă întoarceți bolul cu gura în jos.
Într-un castron separat, cerneți prin sită făina de migdale, zahărul pudră, sarea si pudra de matcha.
Prin aceiași sită presărați pudra obținută peste compoziția de albușuri. Amestecați încet cu o spatulă până amestecul devine mătăsos și vâscos.
Turnați compoziția într-un poș.
Puneți o hârtie de copt pe o tavă. Cu poșul turnați mixtura, la distanță de 2-3 cm.
După ce umpleți tava, loviți-o încet de masă de 3 ori pentru a da forma de macaron.
Lasati tava cu bezelele sa se odihneasca pentru o jumatate de ora.
Le băgați la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Se pune ciocolata si frisca la topit pe bain marie (intr-un vas, deasupra altui vas cu apa care e pe foc) si se amesteca pana se omogenizeaza.
Se lasa la racit.
Cand amestecul e rece, se mixeaza cu mixerul.
Se ia o bucata de macaron, se pune putina crema pe mijloc si se lipeste a 2-a bucata peste crema.