Rețeta aceasta este foarte simplu de făcut. Putem servi atât la prânz cât și la cină, dar e o idee bună și la o mică petrecere dacă nu avem foarte mult timp la dispoziție.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In aproximativ 400 ml de apă pun mălaiul și sarea și fierb la foc mediu cam 15 minute, amestecând încontinuu.
Când mămăligă s-a fiert adaug untul.
Intr-o tavă de muffins pun hârtiuțele aferente formelor și umplu fiecare formă până la jumătate cu mămăligă.
Peste mămăligă pun un strat de brânză în fiecare formă, apoi iarăși pun un strat de mămăligă peste brânză.
Pun tavița de muffins în cuptorul preîncălzit la 180°C și las cam 15 minute, până când brânza se topește.
Între timp pe o tava pun hârtie de copt și pun una lângă alta câte o lingură de parmezan.
Când mămăliga cu brânză este aproape gata, pun în cuptor și tava cu parmezan și las cam 6-7 minute până când se topește parmezanul si se face un pic maroniu.
La servire scot mămăliguțele cu tot cu forma de muffins, peste ele pun câte un chips de parmezan, și câte o linguriță de smântână.
Ingrediente
Indicații
In aproximativ 400 ml de apă pun mălaiul și sarea și fierb la foc mediu cam 15 minute, amestecând încontinuu.
Când mămăligă s-a fiert adaug untul.
Intr-o tavă de muffins pun hârtiuțele aferente formelor și umplu fiecare formă până la jumătate cu mămăligă.
Peste mămăligă pun un strat de brânză în fiecare formă, apoi iarăși pun un strat de mămăligă peste brânză.
Pun tavița de muffins în cuptorul preîncălzit la 180°C și las cam 15 minute, până când brânza se topește.
Între timp pe o tava pun hârtie de copt și pun una lângă alta câte o lingură de parmezan.
Când mămăliga cu brânză este aproape gata, pun în cuptor și tava cu parmezan și las cam 6-7 minute până când se topește parmezanul si se face un pic maroniu.
La servire scot mămăliguțele cu tot cu forma de muffins, peste ele pun câte un chips de parmezan, și câte o linguriță de smântână.