Mămăligă cu ciuperci

AutorTimea
DificultateÎncepător

Mămăliga cu ciuperci este o rețetă clasică, însă cu niște condimente în plus se poate face mai interesantă și delicioasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 200 gr mălai
 300 gr ciuperci
 2 fire de rozmarin proaspăt
 50 gr parmezan
 50 gr unt
 cimbrisor
 tarhon proaspăt, dar se poate înlocui și cu uscat
 sare
 piper
 5 cătei de usturoi
 ulei de măsline

Mod de preparare:

1

Pun mălaiul la fiert cam 15 minute și amestec încontinuu, când e aproape gata adaug rozmarinul, untul, parmezanul și sarea și mai las încă aproximativ 2 minute.

2

Într-o tigaie pun un pic de ulei, adaug usturoiul tăiat mărunt și îl călesc cam două minute.

3

După care adaug ciupercile, tarhonul, cimbrișorul, sarea și piperul și le călesc cam 7 minute.

4

La sfârșit se poate decora cu cimbrișor, rozmarin sau cu microgreens / germeni.

Ingrediente

 200 gr mălai
 300 gr ciuperci
 2 fire de rozmarin proaspăt
 50 gr parmezan
 50 gr unt
 cimbrisor
 tarhon proaspăt, dar se poate înlocui și cu uscat
 sare
 piper
 5 cătei de usturoi
 ulei de măsline

Indicații

1

Pun mălaiul la fiert cam 15 minute și amestec încontinuu, când e aproape gata adaug rozmarinul, untul, parmezanul și sarea și mai las încă aproximativ 2 minute.

2

Într-o tigaie pun un pic de ulei, adaug usturoiul tăiat mărunt și îl călesc cam două minute.

3

După care adaug ciupercile, tarhonul, cimbrișorul, sarea și piperul și le călesc cam 7 minute.

4

La sfârșit se poate decora cu cimbrișor, rozmarin sau cu microgreens / germeni.

Note

Mămăligă cu ciuperci