Mere umplute cu orez cu lapte

AutorTimea
DificultateÎncepător

Iată o nouă rețetă din copilărie. E super delicioasă si e ușor de făcut.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 150 gr orez
 500 ml lapte
 10 semințe de cardamon (se face pudră)
 1 tsp pudră de vanilie
 1 tsp scorțișoară
 5 zahăr
 5 mere mai mari
 50 gr unt
 250 ml apă

Mod de preparare:

1

Pun orezul în apă și fierb până când e aproape gata -aproximativ 15 minute. După ce s-a fiert, scurg apa din oală și torn laptele apoi fierb orezul cu laptele până când e fiert de tot orezul și devine cremos, adaug cardamonul, scorțișoara, zahărul și zahărul vaniliat.

2

Până când fierbe orezul, tai un capac la fiecare măr in parte și apoi scobesc merele.

3

Voi umple merele cu orezul, iar pe fiecare măr pun o bucățică de unt și pun capacul mărului.

4

Pun în cuptorul preîncălzit la 180° grade cam 40 de minute.

Ingrediente

 150 gr orez
 500 ml lapte
 10 semințe de cardamon (se face pudră)
 1 tsp pudră de vanilie
 1 tsp scorțișoară
 5 zahăr
 5 mere mai mari
 50 gr unt
 250 ml apă

Indicații

1

Pun orezul în apă și fierb până când e aproape gata -aproximativ 15 minute. După ce s-a fiert, scurg apa din oală și torn laptele apoi fierb orezul cu laptele până când e fiert de tot orezul și devine cremos, adaug cardamonul, scorțișoara, zahărul și zahărul vaniliat.

2

Până când fierbe orezul, tai un capac la fiecare măr in parte și apoi scobesc merele.

3

Voi umple merele cu orezul, iar pe fiecare măr pun o bucățică de unt și pun capacul mărului.

4

Pun în cuptorul preîncălzit la 180° grade cam 40 de minute.

Note

Mere umplute cu orez cu lapte