fbpx

Mere umplute cu orez cu lapte

AutorTimea
DificultateÎncepător

Iată o nouă rețetă din copilărie. E super delicioasă si e ușor de făcut.

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare10 minsTimp de gătire / răcire1 orăTimp Total1 oră 10 mins

Ingrediente:

 150 g orez
 500 ml lapte
 10 semințe de cardamon (se face pudră)
 1 linguriță(e) pudră de vanilie
 1 linguriță(e) scorțișoară
 5 zahăr
 5 mere mai mari
 50 g unt
 250 ml apă

Mod de preparare:

1

Pun orezul în apă și fierb până când e aproape gata -aproximativ 15 minute. După ce s-a fiert, scurg apa din oală și torn laptele apoi fierb orezul cu laptele până când e fiert de tot orezul și devine cremos, adaug cardamonul, scorțișoara, zahărul și zahărul vaniliat.

2

Până când fierbe orezul, tai un capac la fiecare măr in parte și apoi scobesc merele.

3

Voi umple merele cu orezul, iar pe fiecare măr pun o bucățică de unt și pun capacul mărului.

4

Pun în cuptorul preîncălzit la 180° grade cam 40 de minute.

Ingrediente

 150 g orez
 500 ml lapte
 10 semințe de cardamon (se face pudră)
 1 linguriță(e) pudră de vanilie
 1 linguriță(e) scorțișoară
 5 zahăr
 5 mere mai mari
 50 g unt
 250 ml apă

Direcții

1

Pun orezul în apă și fierb până când e aproape gata -aproximativ 15 minute. După ce s-a fiert, scurg apa din oală și torn laptele apoi fierb orezul cu laptele până când e fiert de tot orezul și devine cremos, adaug cardamonul, scorțișoara, zahărul și zahărul vaniliat.

2

Până când fierbe orezul, tai un capac la fiecare măr in parte și apoi scobesc merele.

3

Voi umple merele cu orezul, iar pe fiecare măr pun o bucățică de unt și pun capacul mărului.

4

Pun în cuptorul preîncălzit la 180° grade cam 40 de minute.

Mere umplute cu orez cu lapte