Morcovi lipicioși cu ierburi aromatice și miere

AutorVroby
DificultateÎncepător

Sotează morcovii până se înmoaie, apoi tăvălește-i prin amestecul de miere și ierburi aromatice. Gustul lor se potrivește foarte bine cu orice friptură.

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 1 kg de morcovi, decojiți, iar cei mai mari tăiați pe jumătate
 25 gr unt
 2 linguri miere
 câteva fire de cimbru
 câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare:

1

Se pun morcovii într-o tigaie adâncă, cu untul, cimbrul și mierea. Se sotează timp de 5 minute până când încep să se rumenească. Se toarnă 250 ml de apă și se fierb până când apa se evaporă, iar morcovii sunt moi. Se dă focul foarte mic și se fierb în continuare, amestecând până devin glazurați. Se presară pătrunjelul tocat și se consumă calzi, lângă friptura preferată.

ÎNCEARCĂ DIFERIT:
2

Dacă îți place usturoiul află că îl poți folosi și la garnitura de morcovi. Sotează un cățel de usturoi într-o tigaie în care ai topit un cubuleț de unt. Presară câteva fire de cimbru proaspăt, apoi adaugă morcovii și sotează câteva minute. Toarnă peste ei 100 ml de supă de pui sau de legume. Acoperă cu un capac și fierbe totul 10-15 minute, până se înmoaie, apoi dă focul mai mare și lasă să se evapore tot lichidul.

Ingrediente

 1 kg de morcovi, decojiți, iar cei mai mari tăiați pe jumătate
 25 gr unt
 2 linguri miere
 câteva fire de cimbru
 câteva fire de pătrunjel

Indicații

1

Se pun morcovii într-o tigaie adâncă, cu untul, cimbrul și mierea. Se sotează timp de 5 minute până când încep să se rumenească. Se toarnă 250 ml de apă și se fierb până când apa se evaporă, iar morcovii sunt moi. Se dă focul foarte mic și se fierb în continuare, amestecând până devin glazurați. Se presară pătrunjelul tocat și se consumă calzi, lângă friptura preferată.

ÎNCEARCĂ DIFERIT:
2

Dacă îți place usturoiul află că îl poți folosi și la garnitura de morcovi. Sotează un cățel de usturoi într-o tigaie în care ai topit un cubuleț de unt. Presară câteva fire de cimbru proaspăt, apoi adaugă morcovii și sotează câteva minute. Toarnă peste ei 100 ml de supă de pui sau de legume. Acoperă cu un capac și fierbe totul 10-15 minute, până se înmoaie, apoi dă focul mai mare și lasă să se evapore tot lichidul.

Morcovi lipicioși cu ierburi aromatice și miere