Această negresă este prăjitura pe care o fac cel mai des și asta din cauză că este rapidă și foarte versatilă. Fie că e simplă sau cu diferite toppinguri, nu a dezamăgit niciodată.
De data aceasta am decis să o învelesc în ganache de ciocolată gold sau ciocolată albă caramelizată ( nici nu pot să vă descriu această minunăție ) și fructul pasiunii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Untul și ciocolata se topesc fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.
Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.
Amestecăm ingredientele uscate : făină, cacao, sare, praf de copt.
Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm ușor, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm.
O coacem într-o tavă 20 x 20, tapetată cu hârtie de copt, la 170˚C, cu ventilator/ 180˚C fără ventilator timp de 25 minute.
O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Punem la fiert piureul de fructul pasiunii și zahărul și îl reducem până mai avem 2-3 linguri de lichid.
Topim ciocolata și frișca în cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Adăugăm sarea și siropul de fructul pasiunii și amestecăm bine.
Lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei, apoi îl băgăm la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Îl scoatem din frigider și îl batem spumă cu mixerul până devine pal. ATENȚIE : Nu îl bateți prea mult deoarece o să se taie.
Punem la fiert piureul de fructul pasiunii și zahărul și-l reducem până mai avem 2-3 linguri de lichid.
Punem peste negresa răcită ganache-ul de ciocolată și o nivelăm.
Cu o linguriță punem siropul de fructul pasiunii peste ganache și cu o scobitoare îl marmorăm prin cremă.
Punem prăjitura la frigider pentru o oră, apoi o tăiem bucăți.
Ingrediente
Indicații
Untul și ciocolata se topesc fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.
Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.
Amestecăm ingredientele uscate : făină, cacao, sare, praf de copt.
Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm ușor, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm.
O coacem într-o tavă 20 x 20, tapetată cu hârtie de copt, la 170˚C, cu ventilator/ 180˚C fără ventilator timp de 25 minute.
O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Punem la fiert piureul de fructul pasiunii și zahărul și îl reducem până mai avem 2-3 linguri de lichid.
Topim ciocolata și frișca în cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Adăugăm sarea și siropul de fructul pasiunii și amestecăm bine.
Lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei, apoi îl băgăm la frigider pentru cel puțin 2 ore.
Îl scoatem din frigider și îl batem spumă cu mixerul până devine pal. ATENȚIE : Nu îl bateți prea mult deoarece o să se taie.
Punem la fiert piureul de fructul pasiunii și zahărul și-l reducem până mai avem 2-3 linguri de lichid.
Punem peste negresa răcită ganache-ul de ciocolată și o nivelăm.
Cu o linguriță punem siropul de fructul pasiunii peste ganache și cu o scobitoare îl marmorăm prin cremă.
Punem prăjitura la frigider pentru o oră, apoi o tăiem bucăți.