Mi-am tot dorit atât să creez o rețetă nouă de negresă, cât și să încerc popularul S'mores, apoi mi-am zis: de ce să nu le combin să vedem ce iasă? Și bine am făcut! 🙂
A rezultat o negresă densă, cu gust intens de cacao, având la bază un strat de biscuiți, iar deasupra un strat de bezele caramelizate. Fiindcă nu am vrut să folosesc ciocolată tradițională, am folosit Nutella, o decizie bună, spun eu 😁!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie cu lama S sau într-un morjar.
Topim untul și-l amestecăm cu mierea. Turnăm untul peste biscuiții zdrobiți și amestecăm până obținem o textură de nisip umed.
Turnăm biscuiții într-o tavă (20x20 cm), tapetată cu hârtie de copt și îi presăm bine cu o lingură sau o spatulă de silicon.
Untul și ciocolata se topesc fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.
Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.
Amestecăm ingredientele uscate: făină, cacao, sare, praf de copt.
Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm bine, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm.
Punem aluatul de negresă peste baza de biscuiți, îl nivelăm și coacem prăjitura la 170C cu ventilator/180C fără ventilator, timp de 25 min.
O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Întindem un strat uniform de Nutella puțin încălzită în cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.
Aranjăm bezelele peste stratul de Nutella, una lângă alta, și le caramelizam folosind un arzător pe gaz pentru flambat.
O decoram cu puțină Nutella sau o lăsăm așa ca este delicioasă și aspectuoasă și fără 🙂
Ingrediente
Indicații
Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie cu lama S sau într-un morjar.
Topim untul și-l amestecăm cu mierea. Turnăm untul peste biscuiții zdrobiți și amestecăm până obținem o textură de nisip umed.
Turnăm biscuiții într-o tavă (20x20 cm), tapetată cu hârtie de copt și îi presăm bine cu o lingură sau o spatulă de silicon.
Untul și ciocolata se topesc fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.
Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.
Amestecăm ingredientele uscate: făină, cacao, sare, praf de copt.
Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm bine, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm.
Punem aluatul de negresă peste baza de biscuiți, îl nivelăm și coacem prăjitura la 170C cu ventilator/180C fără ventilator, timp de 25 min.
O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.
Întindem un strat uniform de Nutella puțin încălzită în cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.
Aranjăm bezelele peste stratul de Nutella, una lângă alta, și le caramelizam folosind un arzător pe gaz pentru flambat.
O decoram cu puțină Nutella sau o lăsăm așa ca este delicioasă și aspectuoasă și fără 🙂