Negresă S’mores cu Nutella

AutorDulce by Ana
DificultateÎncepător

Mi-am tot dorit atât să creez o rețetă nouă de negresă, cât și să încerc popularul S'mores, apoi mi-am zis: de ce să nu le combin să vedem ce iasă? Și bine am făcut! 🙂

A rezultat o negresă densă, cu gust intens de cacao, având la bază un strat de biscuiți, iar deasupra un strat de bezele caramelizate. Fiindcă nu am vrut să folosesc ciocolată tradițională, am folosit Nutella, o decizie bună, spun eu 😁!

ShareSave
Un desert ce iti va indulci ziua
Randamente9 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

Baza
 150 gr biscuiți
 45 gr unt
 2 lingurițe miere
Negresa
 130 gr unt
 130 gr ciocolată cu 60-70% cacao
 200 gr zahăr alb
 50 gr zahăr brun
 3 ouă
 90 gr făină
 40 gr cacao
 ½ linguriță sare
 ½ linguriță praf de copt
 1 linguriță vanilie
Extra
 200 gr Nutella
 200g - 250g Bezele

Mod de preparare:

Baza
1

Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie cu lama S sau într-un morjar.

2

Topim untul și-l amestecăm cu mierea. Turnăm untul peste biscuiții zdrobiți și amestecăm până obținem o textură de nisip umed.

3

Turnăm biscuiții într-o tavă (20x20 cm), tapetată cu hârtie de copt și îi presăm bine cu o lingură sau o spatulă de silicon.

Negresa
4

Untul și ciocolata se topesc fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.

5

Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.

6

Amestecăm ingredientele uscate: făină, cacao, sare, praf de copt.

7

Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm bine, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm.

8

Punem aluatul de negresă peste baza de biscuiți, îl nivelăm și coacem prăjitura la 170C cu ventilator/180C fără ventilator, timp de 25 min.

9

O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Finish
10

Întindem un strat uniform de Nutella puțin încălzită în cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.

11

Aranjăm bezelele peste stratul de Nutella, una lângă alta, și le caramelizam folosind un arzător pe gaz pentru flambat.

12

O decoram cu puțină Nutella sau o lăsăm așa ca este delicioasă și aspectuoasă și fără 🙂

Ingrediente

Baza
 150 gr biscuiți
 45 gr unt
 2 lingurițe miere
Negresa
 130 gr unt
 130 gr ciocolată cu 60-70% cacao
 200 gr zahăr alb
 50 gr zahăr brun
 3 ouă
 90 gr făină
 40 gr cacao
 ½ linguriță sare
 ½ linguriță praf de copt
 1 linguriță vanilie
Extra
 200 gr Nutella
 200g - 250g Bezele

Indicații

Baza
1

Zdrobim biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie cu lama S sau într-un morjar.

2

Topim untul și-l amestecăm cu mierea. Turnăm untul peste biscuiții zdrobiți și amestecăm până obținem o textură de nisip umed.

3

Turnăm biscuiții într-o tavă (20x20 cm), tapetată cu hârtie de copt și îi presăm bine cu o lingură sau o spatulă de silicon.

Negresa
4

Untul și ciocolata se topesc fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.

5

Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.

6

Amestecăm ingredientele uscate: făină, cacao, sare, praf de copt.

7

Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm bine, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm.

8

Punem aluatul de negresă peste baza de biscuiți, îl nivelăm și coacem prăjitura la 170C cu ventilator/180C fără ventilator, timp de 25 min.

9

O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Finish
10

Întindem un strat uniform de Nutella puțin încălzită în cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.

11

Aranjăm bezelele peste stratul de Nutella, una lângă alta, și le caramelizam folosind un arzător pe gaz pentru flambat.

12

O decoram cu puțină Nutella sau o lăsăm așa ca este delicioasă și aspectuoasă și fără 🙂

Note

Negresă S’mores cu Nutella