fbpx

Ou poșat cu sparanghel la grătar și pâine prăjită

AvatarAutorCristina Tatarus
DificultateÎncepător

O sugestie pentru un mic dejun sănătos, gustos și sățios, bogat în nutrienți foarte necesari pentru un început de zi revigorant și energic!

ShareSalvează
Produce1 PorțieTimp de Preparare5 minsTimp de gătire / răcire25 minsTimp Total30 mins

Ingrediente:

 10 fire sparangher
 2 oua
 2 ulei de masline
 2 felii de paine integrala
 10 g unt
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

Pune o oală cu apă la fiert. Apa trebuie să ocupe cam jumătate din înălțimea cratiței în care vei găti ouăle.

2

Curăță sparanghelul de partea fibroasă de la cotor. Chiar dacă îl cumperi gata tăiat, îndepărtează 1-2cm de codiță. Pur și simplu îndoaie cotorul și va pocni exact de unde începe partea suculentă și bună a firului de sparanghel.

3

Picură o lingură de ulei măsline peste firele de sparanghel, puțină sare și pune-le la prăjit într-o tigaie tip grill încinsă în prealabil și unsă cu foarte puțin ulei.

4

Sparge încet ouăle în două cești de cafea sau două boluri cu diametru mic, astfel încât albușul să nu se răspândească prea mult.

5

Când au început să se formeze bule pe fundul cratiței cu apă, ridică oala cu apă pentru 10 secunde să oprești fierberea, apoi pune-o din nou pe foc și răstoarnă ușor ouăle apropiind foarte mult de apă bolul în care ai spart oul.

6

Lasă ouăle la poșat aproximativ 4 minute sau cu 1-2 minute în plus, în funcție de cât de făcute le vrei.

7

Prăjește două felii de pâine integrală și unge-le cu puțin unt. Adaugă peste ele sparanghelul copt pe grătar și apoi oul poșat!

Ingrediente

 10 fire sparangher
 2 oua
 2 ulei de masline
 2 felii de paine integrala
 10 g unt
 sare
 piper

Direcții

1

Pune o oală cu apă la fiert. Apa trebuie să ocupe cam jumătate din înălțimea cratiței în care vei găti ouăle.

2

Curăță sparanghelul de partea fibroasă de la cotor. Chiar dacă îl cumperi gata tăiat, îndepărtează 1-2cm de codiță. Pur și simplu îndoaie cotorul și va pocni exact de unde începe partea suculentă și bună a firului de sparanghel.

3

Picură o lingură de ulei măsline peste firele de sparanghel, puțină sare și pune-le la prăjit într-o tigaie tip grill încinsă în prealabil și unsă cu foarte puțin ulei.

4

Sparge încet ouăle în două cești de cafea sau două boluri cu diametru mic, astfel încât albușul să nu se răspândească prea mult.

5

Când au început să se formeze bule pe fundul cratiței cu apă, ridică oala cu apă pentru 10 secunde să oprești fierberea, apoi pune-o din nou pe foc și răstoarnă ușor ouăle apropiind foarte mult de apă bolul în care ai spart oul.

6

Lasă ouăle la poșat aproximativ 4 minute sau cu 1-2 minute în plus, în funcție de cât de făcute le vrei.

7

Prăjește două felii de pâine integrală și unge-le cu puțin unt. Adaugă peste ele sparanghelul copt pe grătar și apoi oul poșat!

Ou poșat cu sparanghel la grătar și pâine prăjită