Pâine de casă fără frământare cu mix de semințe

AutorAndrei R
DificultateIntermediar

Rețeta de pâine de casă fără frământare cu mix de semințe în compoziție te ajută să pregătești pâine rumenă, bine crescută și foarte gustoasă fără efortul necesar procesului de frământare.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 500 gr faina
 400 ml apa calduta
 3 tbsp mix de seminte
 1 tbsp zahar
 1 tbsp ulei de masline
 1 oz drojdie uscata
 sare

Mod de preparare:

1

Amestecă făina cu sarea, mixul de semințe și zahărul.

2

Peste apa călduță varsă drojdia uscată și las-o 10 minute la hidratat.

3

După ce au trecut cele 10 minute, amestecă energic drojdia cu apa, până când drojdia este bine dizolvată.

4

Varsă amestecul de drojdie peste făină, adaugă și lingura de ulei, apoi încorporează bine ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule de silicon rezistente. Nu frământa, doar amestecă bine până la omogenizarea completă.

5

Acoperă vasul cu un prosop sau cu folie alimentară și lasă aluatul de pâine la crescut până când își va dubla volumul.

6

După ce aluatul de pâine a crescut, varsă-l pe blatul de lucru bine înfăinat. Presară făină și deasupra lui astfel încât aluatul să nu se lipească de mâini.

7

Aplatizează aluatul și împachetează-l în 4 aducând fiecare latură spre centru.

8

Întoarce aluatul astfel împachetat și așează-l pe o bucată de hârtie de copt. Continuă să-l modelezi și dă-i o formă rotundă sau orice formă dorești.

9

Crestează bila de aluat cu ajutorul unui cuțit apoi așeaz-o cu tot cu hârtia de copt într-o tavă sau cratiță rotundă.

10

Coace pâinea astfel obținută la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-45 de minute.

11

La finalul coacerii poți să crești puțin temperatura astfel încât să obții o crustă bine rumenită.

12

După ce scoți pâinea din cuptor las-o să se răcorească bine înainte de a felia!

Ingrediente

 500 gr faina
 400 ml apa calduta
 3 tbsp mix de seminte
 1 tbsp zahar
 1 tbsp ulei de masline
 1 oz drojdie uscata
 sare

Indicații

1

Amestecă făina cu sarea, mixul de semințe și zahărul.

2

Peste apa călduță varsă drojdia uscată și las-o 10 minute la hidratat.

3

După ce au trecut cele 10 minute, amestecă energic drojdia cu apa, până când drojdia este bine dizolvată.

4

Varsă amestecul de drojdie peste făină, adaugă și lingura de ulei, apoi încorporează bine ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule de silicon rezistente. Nu frământa, doar amestecă bine până la omogenizarea completă.

5

Acoperă vasul cu un prosop sau cu folie alimentară și lasă aluatul de pâine la crescut până când își va dubla volumul.

6

După ce aluatul de pâine a crescut, varsă-l pe blatul de lucru bine înfăinat. Presară făină și deasupra lui astfel încât aluatul să nu se lipească de mâini.

7

Aplatizează aluatul și împachetează-l în 4 aducând fiecare latură spre centru.

8

Întoarce aluatul astfel împachetat și așează-l pe o bucată de hârtie de copt. Continuă să-l modelezi și dă-i o formă rotundă sau orice formă dorești.

9

Crestează bila de aluat cu ajutorul unui cuțit apoi așeaz-o cu tot cu hârtia de copt într-o tavă sau cratiță rotundă.

10

Coace pâinea astfel obținută la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 40-45 de minute.

11

La finalul coacerii poți să crești puțin temperatura astfel încât să obții o crustă bine rumenită.

12

După ce scoți pâinea din cuptor las-o să se răcorească bine înainte de a felia!

Pâine de casă fără frământare cu mix de semințe