Pâinea umplută cu usturoi, cascaval și pătrunjel

AutoriCook
DificultateÎncepător

Pâine. Brânză. Usturoi. Unt. <- Patru dintre cele cinci cele mai bune lucruri cunoscute omului, toate unite într-o singură rețetă. Ultima este ciocolata, în caz că vă întrebați. 😉😊

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 1 pâine mică
 120 gr cascaval sau mozzarella tare
 3 unt
 2 ulei de măsline
 5 căței de usturoi
 10 gr pătrunjel
 sare

Mod de preparare:

1

Combinați căței de usturoi, pătrunjelul și uleiul de măsline într-un robot de bucătărie și pulsati, până când usturoiul este tocat mărunt. Tăiați mozzarella felii, dupa care cubulețe de 2-3 centimetri.

2

Încălziți untul la foc mediu într-o cratiță mică. Când untul s-a topit, adăugați usturoiul tocat împreună cu un praf de sare și lăsați amestecul să gătească timp de 2 minute. Amestecați după cum este necesar, astfel încât usturoiul să nu se rumenească. Luați compazitia de pe foc.

3

Poziționați grilajul în centrul cuptorului și preîncălziți cuptorul la 190°C.

4

Folosind un cuțit ascuțit, faceți tăieturi pe diagonală de 2-3 centimetri, asigurându-vă că nu tăiați pâinea până jos. Folosiți o lingură pentru a pune untul cu usturoi în tăieturile pâinii. Luați 3-4 cubulețe de brânză și așează-le în tăieturi.

5

Puneți pâinea cu usturoi pe o foaie de folie și pliați părțile laterale. Folosiți încă o foaie pentru a acoperi partea de sus (o vom da jos mai târziu). Lăsați pâinea să se coace 10 minute.

6

Dati jos folia de deasupra și mai lăsați pâinea să se coace încă 10 minute sau până când brânza se topește complet. Serviți cald.

Ingrediente

 1 pâine mică
 120 gr cascaval sau mozzarella tare
 3 unt
 2 ulei de măsline
 5 căței de usturoi
 10 gr pătrunjel
 sare

Indicații

1

Combinați căței de usturoi, pătrunjelul și uleiul de măsline într-un robot de bucătărie și pulsati, până când usturoiul este tocat mărunt. Tăiați mozzarella felii, dupa care cubulețe de 2-3 centimetri.

2

Încălziți untul la foc mediu într-o cratiță mică. Când untul s-a topit, adăugați usturoiul tocat împreună cu un praf de sare și lăsați amestecul să gătească timp de 2 minute. Amestecați după cum este necesar, astfel încât usturoiul să nu se rumenească. Luați compazitia de pe foc.

3

Poziționați grilajul în centrul cuptorului și preîncălziți cuptorul la 190°C.

4

Folosind un cuțit ascuțit, faceți tăieturi pe diagonală de 2-3 centimetri, asigurându-vă că nu tăiați pâinea până jos. Folosiți o lingură pentru a pune untul cu usturoi în tăieturile pâinii. Luați 3-4 cubulețe de brânză și așează-le în tăieturi.

5

Puneți pâinea cu usturoi pe o foaie de folie și pliați părțile laterale. Folosiți încă o foaie pentru a acoperi partea de sus (o vom da jos mai târziu). Lăsați pâinea să se coace 10 minute.

6

Dati jos folia de deasupra și mai lăsați pâinea să se coace încă 10 minute sau până când brânza se topește complet. Serviți cald.

Pâinea umplută cu usturoi, cascaval și pătrunjel